Ahmedi Hani Derneği’nden Kürt Diline Yapılan Saldırıya Tepki

Ahmedi Hani Derneği’nden Kürt Diline Yapılan Saldırıya Tepki
Reklam Bloğu
Yayınlama: 03.08.2024
24
A+
A-

Ahmedi Hani Derneği, son zamanlarda Kürt diline yönelik düzenlemeleri olumlu karşılarken, bu dili hedef alan saldırılardan derin üzüntü duyduklarını belirtti. Dernek, Kürt dilinin üzerindeki baskıların kaldırılmasının, toplumsal barışın sağlanmasına ve ülkemizin medeniyet seviyesinin yükselmesine katkı sağlayacağına inandıklarını ifade etti.

Ancak, son günlerde Van ilinde meydana gelen ve ardından diğer şehirlere yayılan ırkçı yazılar, derneğin tepkisini çekti. Van’da bir kişinin “PEŞÎ PEYA” (Önce yaya) yazısının üzerine ırkçı ifadeler yazması, Ahmedi Hani Derneği tarafından kabul edilemez bulundu.

Dernek, yirmi birinci yüzyılda, Avrupa Birliği’ne girmeye aday ve dünyanın sayılı büyük devletlerinden biri olan Türkiye’de bu tür olayların yaşanmasının utanç verici olduğunu belirtti. Ayrıca, devlet içinde kümelenen bu gibi kişi veya kişilerin, Kürt dilinin Türkiye Cumhuriyeti kurulmadan binlerce yıl önce bu toprakların dili olduğunu bilmeleri gerektiğini vurguladı. Dernek, devlet büyüklerinden bu tür olayları bir an önce durdurmalarını talep etti.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.