‘Acilen turizm çarşısı kurulmalı’

Batman’daki yerel ve ulusal basın temsilcileri, Batman turizminin ve lobisinin güçlenmesi için Grand Hasankeyf Otelinin misafiri olarak bir araya geldi.

‘Acilen turizm çarşısı kurulmalı’
Reklam Bloğu
Yayınlama: 16.08.2024
18
A+
A-

Grand Hasankeyf Oteli Genel Müdürü Sedat Gözkeser ve otelin sahibi Hüseyin Yıldırım ile bir araya gelen Batmanlı gazeteciler, kentteki turizm sorunlarının tespit edilmesi, çözümü ve kent lobisinin güçlenmesi için fikir alışverişinde bulundular.

“BASIN TURİZMİN AYNASIDIR”

Batman basının güçlü ve turizmin en büyük aynası olduğunun altını çizen Grand Hasankeyf Oteli Genel Müdürü Sedat Gözkeser,  bu alanda herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini ifade etti. ‘Kent lobisi, turizmi, tanınabilirliği ve hizmet kalitesinin yükselmesi için hepimize büyük görevler düşüyor’ diyen Grand Hasankeyf Oteli Genel Müdürü Sedat Gözkeser sözlerini şöyle sürdürdü; “Batman’daki oteller olarak elimizden geleni yapmamıza rağmen bu yeterli olmuyor. İlimizin güzide basını bu konuda bizlere karşılıksız her türlü desteği veriyor. Batman’ın bir Diyarbakır’dan, Mardin’den ve Şanlıurfa’dan hiçbir eksiği yok, hatta fazlası var. Yerli turistlerimizin yanı sıra, yabancı turistlerinde ilimize gelip konaklaması, tarihi yerleri gezmesi, esnaflarımızdan alışveriş yapması ve gerekli tanıtımların daha üst düzeylerde yapılması gerekiyor. En kısa zamanda turizmin hak ettiği yere gelmesi için bütün kesimlerle büyük bir çalıştay yapılmalı ve çözüm önerilerine hızla başlanmalıdır.”

“TUR ACENTELERİNE HASANKEYF’İ ŞART KOŞUYORUZ”

2 yıldan bu yana Grand Hasankeyf Otelinin Genel Müdürlüğünü yaptığını belirten Gözkeser, tur acentelerine mutlaka Hasankeyf’te mola vermelerini istediklerini söyledi. Grand Hasankeyf Oteli Genel Müdürü Sedat Gözkeser; “Özellikle otelimizde konaklayan tur acentelerine Antik Kentimiz Hasankeyf’te mola vermeleri için özel indirimler yapıyoruz. Amacımız 12 bin yıllık tarihe sahip olan Antik Kentimizin tekrar eski günlerindeki gibi canlanmasını sağlamaktır. Turistlere sadece konaklama gözüyle bakmıyoruz. Amacımız ilimizin tanıtımını yapmak, tarihi, kültürel, sanatsal ve Kadim Toprakların Modern şehrimizi gezmelerini sağlamaktır. Çünkü bu memlekette yaşayan herkes aynı zamanda birer gönüllü turizm elçisidir.” diye konuştu.

“ACİLEN TURİZM ÇARŞISI KURULMALI”

Batman’ın en büyük eksiğinin turistlik bir çarşısının olmaması olduğunu belirten Gözkeser; “Valiliğimizin, Kamu Kurum ve kuruluşlarımızın, otellerimizin, restoranlarımızın ve turizm alanında faaliyet gösteren herkesin ortak bir paydada buluşup, turizm çarşısının kurulması için seferber olmalı. Burada ilimizin meşhur ürünleri olan Sason çileği, balı, cevizi, tandır ekmeği, karpuz çekirdeği, at başı petrol maketleri, magnetler, tarihi yerlerin heykelleri, yöresel yemekler, el işi ürünler, tarihi hediyelik eşyalar, tanıtım broşürleri, tanıtım standları, ikramlıklar ve daha birçok ürünlerimizin sergilendiği bir alan olmalıdır. Önce kendi insanlarımızın tarihi ve kültürünü en iyi şekilde tanımaları için kampanyaları düzenlenmelidir.” dedi.

“2025 TURİZM YILI OLMALI”

2025 yılının Batman için turizm yılı olması gerektiğini belirten Grand Hasankeyf Oteli Genel Müdürü Sedat Gözkeser, Petrol kenti için herkesin seferber olmasını istedi. Gözkeser; “Batman Türkiye genelinde çok büyük bir tarihe sahip olmasına rağmen hak ettiği yerde değildir. Hak ettiği yere gelmesi için hepimiz üzerimize düşeni yapmak zorundayız.” diye konuştu.

“BİZİMDE EKSİKLERİMİZ VAR”

Toplantının sonunda söz alan Grand Hasankeyf Otelinin Sahibi Hüseyin Yıldırım ise bu alanda kendilerinin de eksiklerini olduğunu söyledi. Yıldırım; “Emin olun tek derdimiz memleketimiz ve en iyi şekilde tanıtımının yapılmasıdır. Otelimize gelen bütün tur acentelerinin ilimizde daha çok gezsin, tarihi yerleri görsün, esnaflarımızdan alış veriş yapsın diye çabalıyoruz. Hepimiz bir zincirin halkalarıyız. Bu memleketin sahibi burada yaşayan herkestir. Turizm bir kentin lokomotifi ve istihdam alanıdır. Otelimizde siz değerli basın mensuplarını ağırladık ve ortaya bir sürü güzel fikirler çıktı. Bunun devamını da yapacağımız. Sık sık sizlerle bir araya gelip turizmi ve Batman’ı konuşacağız. Sizlerden ricam Batman için ne gerekiyorsa yazmanız ve gerektiğinde de eleştirmenizdir.” diye konuştu. Grand Hasankeyf Otelinin sahibi Hüseyin Yıldırım ve Otelin Genel Müdürü Sedat Gözkeser, davetlerini geri çevirmeyip katılım sağlayan gazetecilere teşekkür ettiler.

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.