MEB Canva Tasarım Laboratuvarı açıldı

Millî Eğitim Bakanlığı tarafından 10 pilot ilde hayata geçirilen Canva Tasarım Laboratuvarı projesi kapsamında Batman’da da laboratuvar açıldı. Öğretmen ve öğrenciler, yapay zekâ destekli içerik üretimi, dijital tasarım ve oyun geliştirme alanlarında uygulamalı eğitim alacak.

MEB Canva Tasarım Laboratuvarı açıldı
Yayınlama: 03.11.2026
3
A+
A-

Millî Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü (YEĞİTEK) koordinasyonunda yürütülen MEB Canva Tasarım Laboratuvarlarının açılışı, Erzurum merkezli çevrim içi programla gerçekleştirildi. Türkiye genelinde belirlenen 10 pilot ilden biri olan Batman da projede yer aldı. Batman İl Millî Eğitim Müdürlüğü C Blok’ta kurulan laboratuvarın açılışına İl Millî Eğitim Müdürü Yaşar Ciğer, İl Millî Eğitim Müdür Yardımcısı Hüsamettin Akın, ÖDM Müdürü Bilal Kay, Ar-Ge koordinatör öğretmenleri ve öğrenciler katıldı.

DİJİTAL TASARIM VE YAPAY ZEKÂ EĞİTİMİ

Eş zamanlı kurdele kesiminin ardından laboratuvarı inceleyen İl Millî Eğitim Müdürü Yaşar Ciğer, yürütülecek eğitim faaliyetleri hakkında bilgi aldı. Programda dijital dönüşümün eğitimdeki önemi ve öğrencilerin üretken bireyler olarak yetiştirilmesi ele alındı. Ayrıca Canva Code aracılığıyla canlı oyun geliştirme uygulaması tanıtıldı.

ÖĞRENCİLER FİKİRLERİNİ ÜRÜNE DÖNÜŞTÜRECEK

Laboratuvarda öğretmen ve öğrencilerin dijital becerilerinin geliştirilmesi hedefleniyor. Bu kapsamda yapay zekâ destekli içerik üretimi, dijital materyal geliştirme, oyun tasarımı, dijital hikâyecilik ve görsel iletişim alanlarında uygulamalı atölyeler düzenlenecek. Ayrıca STEM, eTwinning ve GençTek projelerinde Canva’nın dijital araçlarından aktif şekilde yararlanılacak. Laboratuvarın, öğrencilerin fikirlerini tasarıma ve somut ürünlere dönüştürebilecekleri bir eğitim ortamı sunması amaçlanıyor.

 

Reklam
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.