BATSO Başkan Adayı Ferdi Kurt’tan Batman ekonomisine yönelik proje vizyonu

Batman Ticaret ve Sanayi Odası (BATSO) Başkan Adayı Ferdi Kurt, kentin ekonomik ve üretim potansiyelini artırmaya yönelik projelerini kamuoyuyla paylaştı.

BATSO Başkan Adayı Ferdi Kurt’tan Batman ekonomisine yönelik proje vizyonu
Yayınlama: 07.10.2026
2
A+
A-

Kurt’un seçim çalışmaları kapsamında açıkladığı projelerde; Besicilik İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (OSB), hayvancılık, tarım, sanayi, tekstil ve küçük üreticilerin desteklenmesi öne çıktı.
“Toplumsal birliktelikle üretime, Batman’ın geleceğine yön veriyoruz” anlayışıyla hazırlanan proje kapsamında, Batman’da modern bir besi bölgesi kurulması, yem fabrikaları ve biyogaz tesislerinin hayata geçirilmesi hedefleniyor.
Projede ayrıca Besi OSB bünyesinde entegre et ve süt işleme tesislerinin kurulması, üreticilerin ürünlerinin ulusal ve uluslararası pazarlara ulaştırılabilmesi için gerekli altyapının oluşturulması planlanıyor.
HAYVANCILIKTA TEKNOLOJİ VE ÜRETİM VURGUSU
Kurt’un projeleri arasında hayvansal atıklardan elektrik ve gübre üretimi sağlayacak tesislerin kurulması da yer alıyor. Bunun yanı sıra hayvan sağlığı ve ıslah çalışmalarına yönelik veterinerlik ve teknoloji destek merkezi oluşturulması, üreticilerin dijital sistemlerle takip edilmesi hedefleniyor.
Küçük üreticilerin de desteklenmesini amaçlayan projede, küçük işletmelerin büyük yatırımlarla iş birliği yapabileceği kooperatif ve birlik modellerinin geliştirilmesi öngörülüyor.
TARIM VE SANAYİNİN ENTEGRASYONU
Batman’ın tarımsal üretim potansiyelinin sanayiyle buluşturulmasına da dikkat çekilen projede; hububat, pamuk, fıstık ve tütün gibi ürünlerin işlenmesi, paketlenmesi ve katma değerli ürünlere dönüştürülmesi için tesislerin desteklenmesi planlanıyor.
Tekstil sektörüne ilişkin projede ise yalnızca üretime değil, tasarım, markalaşma ve nitelikli eleman yetiştirilmesine odaklanılması hedefleniyor. Üniversite-sanayi iş birliği, dijital tasarım ofisleri ve mesleki eğitim modelleriyle sektörün güçlendirilmesi amaçlanıyor.
Ferdi Kurt’un açıkladığı projelerde ayrıca Bölgesel Et Borsası kurulması, üyelerin lojistik, ihracat, petrol yan sanayi, tarım teknolojileri, GES ve turizm gibi alanlarda karşılaştığı sorunlara çözüm üretilmesi ve bürokratik süreçlerin azaltılması hedefleniyor.
Kurt’un seçim programında yer alan projeler, Batman’ın üretim kapasitesinin artırılması, yerel üreticinin güçlendirilmesi ve kentin ekonomik potansiyelinin daha etkin kullanılması hedefiyle dikkat çekiyor.

Reklam
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.