Açık Mod
Koyu Mod
Sistem Modu
BATSO İstişare Grubu Başkan Adayı Bayram Demirhan, Batman iş dünyasının nitelikli iş gücü ihtiyacı ve yerli üretimin geliştirilmesine yönelik iki yeni projesini açıkladı.
NİTELİKLİ ELEMAN SORUNUNA ÇÖZÜM PROJESİ
Kentte işletme ve fabrikaların alanında yetişmiş personel bulmakta zorlandığını belirten Demirhan, iş arayan gençlerle işverenleri buluşturacak bir sistem kurmayı hedeflediklerini söyledi. Bu kapsamda BATSO bünyesinde, üyelerin ihtiyaç duyduğu sektörlere yönelik profesyonel ara eleman kursları açılması ve eğitimlerini tamamlayan gençlerin doğrudan işletmelerde istihdam edilmesi planlanıyor.
YERLİ ÜRETİME DESTEK VERİLECEK
Demirhan’ın bir diğer projesi ise Batman’da üretim yapan firmaların desteklenmesi oldu. Firmaların markalaşması, üretim kapasitelerinin artırılması ve ürünlerin ulusal ve uluslararası pazarlara ulaştırılması için BATSO bünyesinde destek mekanizmaları oluşturulması hedefleniyor. Demirhan, nitelikli iş gücünün artırılması ve üretim yapan işletmelerin büyütülmesiyle Batman’ın istihdam ve ekonomik kapasitesinin güçlendirilmesini amaçladıklarını ifade etti.
