Sanayi Tesislerine Emisyon Denetimi

Batman’da hava kalitesinin korunması ve sanayi kaynaklı çevre kirliliğinin önlenmesi amacıyla 79 sanayi tesisinde baca ve emisyon denetimleri gerçekleştiriliyor.

Yayınlama: 01.09.2026
5
A+
A-

79 TESİS DENETLENİYOR

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü ekipleri, çevre iznine sahip 79 sanayi tesisini denetim kapsamında mercek altına aldı. Tesislerin periyodik emisyon ölçümleri incelenirken, sunulan raporlar planlı ve ani saha denetimleriyle kontrol ediliyor.

BACA YÜKSEKLİKLERİ DE KONTROL EDİLİYOR

Denetimlerde yalnızca baca gazı emisyonları değil, kullanılan yakıt türlerine göre baca yüksekliklerinin de mevzuat ve standartlara uygunluğu kontrol ediliyor. İl Müdürlüğü yetkilileri, hava kalitesinin korunması ve sürdürülebilir çevrenin sağlanması amacıyla denetimlerin mevzuat çerçevesinde kararlılıkla sürdürüleceğini bildirdi.

Reklam
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

o sohbet org