Açık Mod
Koyu Mod
Sistem Modu
Milli Eğitim Bakanlığı’nın “Yeşil Vatan – Benim Okulum Geleceğe ÇARE” vizyonu kapsamında Girne Koleji’nde düzenlenen etkinlikte, Balpınar Tarım Lisesi ve Girne Koleji öğrencilerine toplam 500 adet “Kendi Bitkini Kendin Yetiştir” kiti dağıtıldı.
Hayırsever eğitimci ve emekli İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hasan Çankaya’nın destekleriyle gerçekleştirilen etkinliğe, İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Ciğer, Şube Müdürü Abdurrahim Küsen ve Batman Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanı Hasan Argunağa katıldı.
Konuşmasında öğrencilere seslenen Hasan Çankaya, dağıtılan tohumların artık öğrencilerin sorumluluğunda olduğunu belirterek, “Dünyayı yeşil, yeşili de gençler kurtaracak” mesajını verdi.
DOĞA VE TEKNOLOJİ BİR ARADA
Etkinlik kapsamında dağıtılan kitler; tohum, özel toprak karışımı ve bakım talimatlarının yanı sıra QR kod ve mobil uygulama desteği de içeriyor. Öğrenciler, uygulama aracılığıyla bitkilerinin gelişimini takip edebilecek.
MÜDÜR CİĞER ‘ÇEVRE BİLİNCİNE KATKI SAĞLAYACAK’
İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Ciğer doğanın korunmasının önemine dikkat çekerken, Hasan Argunağa da çevreye yönelik her türlü çalışmayı desteklediklerini ifade etti. Girne Koleji Müdürü Baki İsen ise okullarının bu anlamlı projeye ev sahipliği yapmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek katkı sunanlara teşekkür etti.
