Beşiri’de Şeyh Halid Anma Etkinliğine Yoğun Katılım

Batman’ın Beşiri ilçesine bağlı Örmegöze Köyü’nde bulunan Kanireva Zilan Türbesi’nde, Şeyh Halid’i anma etkinliği düzenlendi.

Beşiri’de Şeyh Halid Anma Etkinliğine Yoğun Katılım
Yayınlama: 16.05.2026
21
A+
A-

Batman’ın Beşiri ilçesine bağlı Örmegöze Köyü’nde bulunan Kanireva Zilan Türbesi’nde, Şeyh Halid’i anma etkinliği düzenlendi.

TÜRKİYE VE AVRUPA’DAN ZİYARETÇİLER TÜRBEDE BULUŞTU

Her yıl Mayıs ayının son haftasında gerçekleştirilen etkinlik, bu yıl da Türkiye’nin farklı illeri ile yurtdışından gelen ziyaretçilerin yoğun katılımıyla yapıldı. İki gün süren anma programında vatandaşlar mevlitler okuyup dualar etti.

BAĞDU “BİRLİK VE KARDEŞLİK DUYGULARI GÜÇLENİYOR”

Etkinlikte konuşan Şeyh Selman Bağdu, Şeyh Halid Türbesi’nin sevgi, kardeşlik ve manevi duyguların yoğun şekilde yaşandığı önemli bir ziyaret noktası olduğunu ifade etti. Bağdu, Türkiye’nin birçok bölgesinden ve Avrupa ülkelerinden misafirlerin etkinliğe katıldığını söyledi.

AVRUPA’DAN DA YOĞUN KATILIM OLDU

Karadeniz, Ege, İç Anadolu, Trakya, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinden ziyaretçilerin geldiğini belirten Bağdu, ayrıca Fransa, Almanya, Belçika ve Hollanda’dan da çok sayıda misafiri ağırladıklarını kaydetti. Misafirleri en iyi şekilde ağırlamaya çalıştıklarını dile getiren Bağdu, etkinliğin birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularını pekiştirdiğini ifade etti.

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.