PWK İl Başkanı Özdemir’den 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Mesajı

PWK–Kurdistan Yurtseverler Partisi Batman İl Başkanı Aziz Özdemir, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

PWK İl Başkanı Özdemir’den 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Mesajı
Yayınlama: 09.01.2026
18
A+
A-

Özdemir, günümüz dünyasında hızla gelişen kitle iletişim araçları ve basın kuruluşlarının, bireylerin ve toplumların bilgi alma ve yayma özgürlüğünü kullanabilmesinde hayati bir rol üstlendiğini belirtti. Basının, kamuoyunun doğru ve tarafsız bilgiye ulaşmasında temel bir görev yerine getirdiğini vurgulayan Özdemir, gazeteciliğin demokratik toplumların vazgeçilmez unsurlarından biri olduğunu ifade etti.

Ancak Türkiye’de ve dünyanın birçok bölgesinde gazetecilerin çeşitli engellemeler ve baskılarla karşı karşıya kaldığına dikkat çeken Özdemir, bu durumun toplumun bilgi alma ve yayma hakkını zedelediğini, demokrasinin gelişimini olumsuz etkilediğini dile getirdi. Sansür, otosansür, yasaklamalar ile ifade ve basın özgürlüğünün evrensel standartların gerisinde kalmasının ciddi bir sorun olduğunu kaydetti.

Gazetecilerin güvenli ve özgür bir ortamda görev yapabilmesinin önemine vurgu yapan Özdemir, basını daha etkin ve güçlü kılacak yasal düzenlemelerin hayata geçirilmesi temennisinde bulundu. Aziz Özdemir, mesajının sonunda tüm basın emekçilerinin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.