Batman Esnaf ve Sanatkarlar Odası (BESO) Başkanı Mehmet Sıddık Çiftçi, esnafın dijital dönüşüm sürecinde yaşadığı sorunlara yönelik önemli bir gelişmeyi kamuoyuyla paylaştı. Çiftçi, e-Arşiv Fatura zorunluluğunun esnaf için 1 Ocak 2027’ye kadar ertelendiğini açıkladı.
Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu’nun (TESK) Gelir İdaresi Başkanlığı nezdinde yürüttüğü girişimler sonucu alınan kararın, özellikle küçük işletmeler ve basit usule tabi esnaf için büyük bir rahatlama sağlayacağı belirtildi.
“ESNAFIMIZIN TALEBİ KARŞILIK BULDU”
Başkan Çiftçi, dijitalleşmenin önemine dikkat çekerek, esnafın uyum süreci için zamana ihtiyaç duyduğunu ifade etti. Çiftçi, “Basit usulde vergilendirilenler ile işletme hesabına göre defter tutan esnafımız için e-Arşiv Fatura zorunluluğu 01/01/2027 tarihine ertelenmiştir. Bu karar, maliyetleri ve yükü azaltacaktır” dedi.
2026 YILINDA UYGULAMA DETAYLARINI AÇIKLADI
Yeni düzenlemeye göre 2026 yılı boyunca: 3.000 TL’ye kadar olan satışlarda e-Arşiv Fatura zorunluluğu olmayacak. 3.000 TL altı işlemler için kağıt fatura ve perakende satış fişi kullanılabilecek. 3.000 TL’yi aşan tek seferlik satışlarda e-Arşiv Fatura kesilecek.
“KÜÇÜK ESNAF TOPLUMUN BEL KEMİĞİDİR”
Açıklamasının sonunda esnafa destek çağrısını yineleyen Çiftçi, küçük esnafın ayakta kalabilmesi için özel destek kredilerinin artırılması ve şartların kolaylaştırılması gerektiğini vurguladı. “Esnaf ve sanatkarlarımızın her zaman yanındayız” diyen Çiftçi, kararın tüm üyeler için hayırlı olmasını diledi.