Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp, Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı’ndan gelen ağır tonajlı araçların Diyarbakır yoluna daha güvenli ve hızlı şekilde transit geçişini sağlamak amacıyla açılan bağlantı yollarındaki asfaltlama çalışmalarını yerinde inceledi.
TRAFİK YÜKÜ AZALACAK
Batman Belediyesi tarafından yürütülen çalışmaları sahada takip eden Vali Canalp, yetkililerden bilgi aldı. Yapılan düzenleme ile Diyarbakır yoluna paralel yeni bir güzergâh oluşturulduğunu belirten Canalp, bu sayede mevcut yol üzerindeki trafik yoğunluğunun önemli ölçüde azaltılacağını söyledi.
ULAŞIM DAHA GÜVENLİ VE AKICI OLACAK
Vali Canalp, bağlantı yollarının Diyarbakır yolu ile Güneybatı Çevre Yolu arasında güçlü bir entegrasyon sağlayacağını ifade ederek, “Bu çalışmayla şehir içi ulaşım daha akıcı hale gelecek, trafik yükü dengelenecek ve vatandaşlarımızın ulaşım konforu artacaktır” dedi. İnceleme sırasında Vali Canalp’e, Vali Yardımcısı ve Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Caner Culukar ile belediye birim müdürleri eşlik etti.