Batman Engelliler Spor Kulübü (BESK) Başkanı Nasreddin Kaya ve Batman Engelliler Derneği (BENGDER) Başkanı Adem Gülşen, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla ortak bir basın açıklaması yaparak engelli bireylerin sorunlarına dikkat çekti ve toplumsal duyarlılık çağrısında bulundu.
ENGELLİLİK TOPLUMUN ORTAK MESELESİDİR”
Açıklamada, engelliliğin sadece aileleri ilgilendiren bireysel bir durum değil, tüm toplumun sorumluluk alması gereken ortak bir konu olduğu vurgulandı. İki kurum, kalplerdeki ve zihinlerdeki engellerin kaldırılmasının fiziki düzenlemeler kadar önemli olduğuna dikkat çekti. Başkanlar, engelli bireylerin eğitim, sağlık, istihdam ve ulaşım gibi alanlarda eşit koşullara sahip olması gerektiğini belirtti. Kamu binaları, toplu taşıma ve kent planlamasında erişilebilirlik standartlarının eksiksiz uygulanması çağrısında bulunuldu. Engelli bireylerin yeteneklerine uygun işlerde çalışmasının hem bireysel gelişimi hem de toplumun refahı açısından önem taşıdığı ifade edildi. Eğitimde fırsat eşitliğinin engelli bireyler için hayati olduğu belirtildi.
KAYA: “SPOR, ENGELLERİ AŞMANIN EN GÜÇLÜ YOLUDUR”
BESK Başkanı Nasreddin Kaya, sporun engelli bireyler için büyük bir motivasyon kaynağı olduğuna dikkat çekerek şöyle konuştu: “Engelli sporcularımız destek aldıklarında neleri başarabileceklerini kanıtlıyorlar. Tüm sporcularımıza huzur ve başarı diliyorum.”
GÜLŞEN: “ENGELLİ BİREYLERİN SESİ OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ”
BENGDER Başkanı Adem Gülşen ise toplumdaki dayanışma kültürünün güçlenmesi gerektiğini belirterek, “Engelli vatandaşlarımızın haklarını tam olarak kullanabildiği bir Batman ve dünya istiyoruz. 3 Aralık’ın farkındalığı artırmasını diliyorum.” dedi. Her iki kurum, mesajlarının sonunda tüm engelli bireylerin ve ailelerinin 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü kutlayarak, sağlıklı ve engelsiz bir yaşam temennisinde bulundu.