AK Parti Batman İl Kadın Kolları, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında il başkanlığında basın açıklaması yaptı. Açıklamayı İl Kadın Kolları Başkanı Seval Aksoy okudu.
SEVAL AKSOY ‘HİÇBİR KADIN YALNIZ DEĞİL’”
Aksoy, kadına yönelik şiddeti “insanlık suçu” olarak nitelendirerek, mücadeleyi yalnızca bir günle sınırlamadıklarını vurguladı. “Biz bu davayı; kadının izzetini, çocuklarımızın geleceğini, ailenin onurunu ve milletimizin dirliğini koruma davası olarak görüyoruz” dedi.
Açıklamada 6284 sayılı Kanun, KADES uygulaması, ŞÖNİM’ler ve kadın konukevleri gibi mekanizmaların önemine değinen Aksoy, Türkiye’nin şiddetle mücadelede güçlü bir kurumsal yapıya sahip olduğunu belirtti. KADES’in bugüne kadar 8,9 milyon kadın tarafından indirildiğini ve ihbarlara ortalama 6 dakikada müdahale edildiğini hatırlattı.
‘YALNIZ DEĞİLSİNİZ’
Uluslararası örneklere de değinen Aksoy, Gazze ve Doğu Türkistan’daki kadın ve çocuklara yönelik şiddeti lanetleyerek toplumsal zihniyet dönüşümüne dikkat çekti. Erkeklere çağrıda bulunan Aksoy, “Kadına yönelik her türlü şiddete karşı ses çıkarın. Bu mücadelede en büyük pay sizindir” dedi. Açıklama, “Kadına yönelik şiddet tamamen son bulana kadar çalışmaya devam edeceğiz. Tüm kadınlara sesleniyoruz: Yalnız değilsiniz” sözleriyle tamamlandı.