Diyarbakırlı Arıcılar Destek Bekliyor

Diyarbakır Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Fahri Saylak, bölgenin arıcılıkta hak ettiği yerde olmadığını belirterek, özellikle belediye yönetimlerinden yeterli destek alamadıklarını söyledi.

Diyarbakırlı Arıcılar Destek Bekliyor
Yayınlama: 12.11.2025
12
A+
A-

SAYLAK ‘POTANSİYEL YÜKSEK, DESTEK YETERSİZ’

Saylak, “Bölgenin arıcılık potansiyeli çok fazla. Tarım Bakanlığı gerekli desteği veriyor ancak belediyelerden randevu bile alamıyoruz” dedi. Resmi kayıtlara göre Diyarbakır’da 1.026 arıcı ve 169.284 kovan bulunuyor. En fazla arıcı, 235 kişi ile merkez Kayapınar ilçesinde yer alıyor. Saylak, arıcılık sektörünün özveri gerektirdiğini vurgulayarak, “Bölge desteklenirse çok daha iyi duruma geliriz. Arıcılık hem ekonomik hem de sosyal açıdan büyük bir nimettir” ifadelerini kullandı.

AYTEKİN ‘BELEDİYELERDEN DESTEK BEKLİYORUZ’

AK Parti Kayapınar İlçe Başkanı Mehmet İhsan Aytekin, arıcılık sektörünün bölge için önemine dikkat çekerek, Fahri Saylak ve ekibinin çalışmalarını desteklediklerini söyledi. Aytekin, “Hükümetimiz gerekli desteği veriyor. Bizler de elimizden geldiğince destek olacağız” dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.