BATMAN’DA KADIN İSTİHDAMINA YÖNELİK YENİ PROJE: KİPAP

Kadınların iş gücüne katılımını artırmak amacıyla çalışmalarını sürdüren Batman Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürlüğü, istihdama yönelik önemli bir adım daha attı.

BATMAN’DA KADIN İSTİHDAMINA YÖNELİK YENİ PROJE: KİPAP
Yayınlama: 07.11.2025
17
A+
A-

İŞKUR Batman İl Müdürlüğü ile Sünger Grup Tekstil firması arasında “Kadın İstihdamı İçin Pozitif Ayrımcılık Projesi (KİPAP)” kapsamında iş birliği protokolü imzalandı.

Protokolle birlikte, kadınların üretim süreçlerinde daha aktif rol alması, mesleki becerilerini geliştirmesi ve istihdam edilebilirliklerinin artırılması hedefleniyor.

İŞKUR yetkilileri, proje sayesinde kadınlara yönelik eğitim, danışmanlık ve istihdam desteklerinin artacağını belirterek, özel sektör iş birliğiyle kadınların iş hayatında daha güçlü şekilde yer almasının sağlanacağını vurguladı.

Sünger Grup Tekstil temsilcileri ise projeye destek vermekten memnuniyet duyduklarını ifade ederek, kadın çalışan sayısını artırmak için gerekli tüm adımları atacaklarını söyledi.

Bu protokol, Batman’da kadın istihdamını teşvik eden yerel ve ulusal düzeydeki projelere yeni bir katkı olarak değerlendiriliyor.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.