Edinilen bilgilere göre, Batman Merkez’de 08 Ekim 2025 tarihinde yapılan çalışmalar sonucu, hakkında “Kasten Öldürme” suçundan 13 yıl 9 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan E.İ. isimli şahıs, saklandığı adreste yapılan fiziki takip neticesinde yakalandı.
Gözaltına alınan E.İ., jandarmadaki işlemlerinin ardından adli makamlara sevk edildi. Şahıs, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak Batman T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’na teslim edildi.
Batman İl Jandarma Komutanlığının, aranan şahısların yakalanmasına yönelik çalışmalarının kararlılıkla devam ettiği bildirildi.
Valimiz Ekrem Canalp, yerinden iletişim yerinden çözüm şiarıyla ilimizin 293 köyün tamamını ziyaret ederek, vatandaşlarımızdan sorun ve talepleri yerinde dinledi.
Gercüş Kaymakamı Muhammed Öztaş, 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü kapsamında anlamlı bir ziyaret gerçekleştirdi. Kaymakam Öztaş’a, Gercüş Belediye Başkanı Gündüz Günaydın ile ilçe protokolü ve kurum amirleri de eşlik etti.
Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürü Enes Efendioğlu, Batman'ın Hasankeyf İlçesinde hizmet vermeye başlayan Gençlik Kampı'nda gençlerle buluştu.
Sason Kaymakamlığı tarafından düzenlenen “Sason Bal, Ceviz, Çilek ve Yayla Festivali” başlıyor. Festival, 31 Ağustos’ta Mereto Dağı’nda ve 1 Eylül’de 15 Temmuz Şehitler Parkı’nda gerçekleştirilecek.