Batman’da İlk Kez Mesane Kanseri Ameliyatı Başarıyla Yapıldı

Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde ilk kez gerçekleştirilen mesane ve prostat ameliyatı, 72 yaşındaki Recep Çelebi’nin sağlığına kavuşmasını sağladı.

Batman’da İlk Kez Mesane Kanseri Ameliyatı Başarıyla Yapıldı
Yayınlama: 29.08.2025
23
A+
A-

Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde ilk kez gerçekleştirilen mesane ve prostat ameliyatı, 72 yaşındaki Recep Çelebi’nin sağlığına kavuşmasını sağladı.

4 SAATLİK ZORLU OPERASYON

Yaklaşık 5 yıldır prostat rahatsızlığı yaşayan Çelebi, yapılan tetkiklerin ardından ileri düzey cerrahi müdahale gerektiği için Diyarbakır’dan Batman’a geldi. Üroloji Uzmanı Dr. Ekrem Yıldırak tarafından gerçekleştirilen operasyon 4 saat sürdü.

YAPAY MESANE OLUŞTURULDU

Dr. Yıldırak, hastanın mesane ve idrar kanallarını saran tümörlerin kapalı yöntemle tedavi edilemeyecek durumda olduğunu belirtti. “Hem tümörlerin temizlenmesi hem de kanama riskinin ortadan kaldırılması için idrar kesesi, prostat ve kanalları aldık. Ardından bağırsaktan yapay mesane oluşturduk” dedi. Ameliyat sonrası sağlığına kavuşan Recep Çelebi, doktorlara teşekkür etti. Oğlu Ersin Çelebi ise “Babam 5 yıldır bu hastalıkla mücadele ediyordu. Araştırmalarımız sonucu Dr. Yıldırak’a ulaştık. Allah razı olsun, babam sağlığına kavuştu” diye konuştu. Batman’da ilk kez yapılan bu ameliyatın, benzer rahatsızlıkları yaşayan hastalar için önemli bir umut olduğu ifade edildi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.