‘ŞEHİTLERİMİZİN KANI, GAZİLERİMİZİN FEDAKÂRLIĞIYLA TERÖRSÜZ TÜRKİYE’Yİ KONUŞUYORUZ’

Vali Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp, ilimizde ikamet eden şehit ve gazi ailelerini yemekte ağırladı.

‘ŞEHİTLERİMİZİN KANI, GAZİLERİMİZİN FEDAKÂRLIĞIYLA TERÖRSÜZ TÜRKİYE’Yİ KONUŞUYORUZ’
Yayınlama: 20.05.2025
23
A+
A-

Şehit yakınları ve gazilerimizle bir araya gelen Vali Canalp, kendileri ile yakından ilgilenerek, sorun ve taleplerini dinledi.

‘ŞEHİTLİK VE GAZİLİK BU MİLLET İÇİN HAYAT KADAR DEĞERLİDİR’

Yemekte gazilerimizde hitap eden Vali Canalp, “Şunu bilmenizi isterim, bu milletin tarihinde şehitlik de, gazilik de hayat kadar değerlidir. Biz hayata inandığımız kadar, ölüme ve şehadete de aynı inanç ve kararlılıkla yürürüz. Eğer bir gün-ki geçmişte şehitlerimiz bunu ispatlamıştır– vatan için, millet için, bayrak ve mukaddesatımız için canımızı feda etmemiz gerekirse; şartlar ne olursa olsun, zaman ne kadar değişirse değişsin, bugün de bu memleketin yiğit evlatları aynı inançla canlarını feda etmekten asla geri durmayacaktır.” Açıklamasında bulundu.

‘ŞEHİTLERİMİZİN KANI, GAZİLERİMİZİN FEDAKÂRLIĞIYLA TERÖRSÜZ TÜRKİYE’Yİ KONUŞUYORUZ’

Tam 45 yıl süren bir sürecin ardından, bugün artık memleketimizde çok farklı konuları konuşabiliyoruz diyen Vali Canalp “Bugün ‘terörsüz bir Türkiye’yi konuşabiliyoruz. Ama herkes iyi bilmelidir ki; eğer bugün bunu konuşabiliyorsak, bu başarı, şehitlerimizin kanı ve gazilerimizin fedakârlığı sayesinde olmuştur. Ve bizler, şartlar ne olursa olsun, bu fedakârlıkları asla unutmayacağız. Aziz şehitlerimizin hatırasına sahip çıkan siz değerli ailelerimiz ve kahraman gazilerimiz, bu milletin ve devletin en kıymetli varlıkları olarak her zaman baş tacı edilmeye devam edeceksiniz. 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramımız hepimize kutlu olsun. Hepiniz hoş geldiniz, şeref verdiniz. Hepinizi saygıyla selamlıyorum” diye konuştu.

 

 

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.