Adana
Adıyaman
Afyon
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şanlıurfa
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
AnasayfaGüncelBatman’da “Birbirimize Candan Bağlıyız” Kan Bağışı Kampanyasıyla 1220 Ünite Kan Toplandı
Batman’da “Birbirimize Candan Bağlıyız” Kan Bağışı Kampanyasıyla 1220 Ünite Kan Toplandı
Türk Kızılay’ın azalan kan stoklarına destek olmak, toplumda farkındalık oluşturmak ve gönüllü kan bağışçısı sayısını artırmak amacıyla ülke çapında “Birbirimize Candan Bağlıyız” sloganıyla başlatılan kan bağışı kampanyası kapsamında Batman’da 1220 ünite kan toplandı.
Valimiz Ekrem Canalp’in himayelerinde Valiliğimiz ile Türk Kızılay Batman Kan Merkezi Şubesi iş birliğiyle yürütülen kan bağışı seferberliği 1-28 Mart 2025 tarihleri arasında Atatürk Parkı önünde her akşam 19.30-24.00 saatleri arasında gerçekleştirildi.
Kampanyaya kamu kurum ve kuruluşlarının personeli, siyasi parti teşkilatları, sivil toplum kuruluşlarının temsilci ve üyeleri ile Batmanlı vatandaşlar yoğun katılım gösterdi.
Gönüllülük esasına dayalı kampanya kapsamında toplam 1220 ünite kan bağışı toplandı.
Batman Valiliği olarak, kampanyaya destek veren kamu kurum ve sivil toplum kuruluşlarımıza, siyasi partilerimize ve kıymetli vatandaşlarımıza teşekkür ederiz.
Batman genelinde su terfi istasyonlarımız ve içme suyu hatlarımıza takviye amacıyla devrede olan tüm kuyularımız maksimum kapasitede çalışmakta ve su dağıtımı kesintisiz olarak sürdürülmektedir.
Batman İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Beşiri ilçesinde 23 Ağustos 2025 tarihinde gerçekleştirdikleri önleyici kolluk devriyesinde şüphe üzerine bir aracı durdurdu.
Batman Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne bağlı Batı Raman Kız Öğrenci Yurdu öğrencileri, akademik ve kişisel gelişimlerine katkı sunan önemli bir programa katılmak üzere Ankara’ya gitti.
Balık avı yasağının 1 Eylül 2024 tarihinde sona ermesinin ardından, balıkçı tezgâhlarının çeşitlenmesiyle birlikte Ticaret İl Müdürlüğü ekipleri, balıkçılık yapan esnafa yönelik denetim ve rehberlik faaliyetleri gerçekleştirdi. Denetimlerde, esnafa satışa sundukları balıkların Fiyat Etiketi Yönetmeliği’ne uygun olarak tüketicilerin kolaylıkla görebileceği şekilde etiketlenmesi gerektiği hatırlatıldı.
Kur’an Nesli Platformu Batman Koordinatörü Rıdvan Üzümcü, Regaip Kandili vesilesiyle önemli bir mesaj yayımladı. Üç ayların başlangıcı olan bu mübarek gecenin önemine vurgu yapan Üzümcü, Müslümanlara birtakım tavsiyelerde bulundu. Üç ayların önemine dikkat çeken Üzümcü, bu mübarek zaman diliminin dünya hayatının karmaşasından uzaklaşıp ruhumuza nefes aldırmanın en güzel vakti olduğunu...