enflasyon emeklilik ötv döviz otomobil sağlık

Ekmen: “PKK, İnşallah Bu Çağrıya Olumlu Cevap Verir”

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Mehmet Emin Ekmen, Abdullah Öcalan’ın PKK’nın silah bırakması ve kendini feshetmesi yönündeki çağrısını değerlendirdi.

Ekmen: “PKK, İnşallah Bu Çağrıya Olumlu Cevap Verir”
Advert
Yayınlama: 01.03.2025
8
A+
A-

Ekmen, “Beklenen bir çağrı, hayırlı olsun. Elinde silah tutan PKK, inşallah bu çağrıya olumlu cevap verir. Tüm göstergeler bu yönde. Türkiye’nin 40 yılında binlerce cana ve trilyonlarca dolara mal olan bu süreç artık kapanmalı” dedi.

“ÖRGÜT ÇAĞRIYA İCABET EDECEK GİBİ GÖRÜNÜYOR”

Çağrının karşılık bulup bulmayacağı konusunda ise Ekmen, “Son günlerde artan diplomatik trafik ve mesajlar, örgütün bu çağrıya icabet edeceğini gösteriyor. Sürecin sağlıklı tamamlanmasını umut ediyoruz” ifadelerini kullandı. PKK açısından çağrının etkisini değerlendiren Ekmen, “Heyette yer alan isimler örgüt için güvenilir ve itibarlı kişiler. Görüntülü bir açıklama istediklerini belirttiler ancak bu, çağrıyı reddetmeleri için bir gerekçe olmayacaktır” diye konuştu.

“TEK BİR GENCİN BİLE ÖLMEMESİ EN BÜYÜK KAZANIM”

Ekmen, sürecin önemine dikkat çekerek, “Bundan sonra bir gencimizin daha ölmeyeceğini ve öldürmeyeceğini bilmek çok kıymetli. Yasal ve anayasal düzenlemelerden önce, en büyük kazanımı bu olarak görüyorum. Umuyorum ki süreç başarıyla tamamlanır. Muhalefet olarak Meclis zemininde pozitif katkı sunmaya hazırız” dedi.

“SÜRECİN SEYRİ İÇİN ERKEN”

Sürecin siyasete nasıl yansıyacağına dair soruları yanıtlayan Ekmen, “Örgütün vereceği yanıtı ve Meclis zemininde yapılacak çalışmaları görmeden yorum yapmak için erken. Ancak sürecin demokrasi, hukuk devleti ve insan hakları açısından iyileştirmeler getirmesi beklenir. Bu durumu otoriterliği güçlendirme fırsatına dönüştürmeye kimse cesaret edemez” ifadelerini kullandı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.