Batman Üniversitesi’nin ortak olduğu Erasmus+ KA220-HED Programı kapsamındaki “AI-ERIT: Yükseköğretim için Yapay Zekâ Entegrasyon Çerçevesi” projesinin ilk yüz yüze toplantısı, Litvanya’nın başkenti Vilnius’ta gerçekleştirildi.
Litvanya SMK Üniversitesi koordinatörlüğünde yürütülen projede, Almanya, Polonya, Portekiz, Letonya ve Hırvatistan’dan çeşitli üniversiteler yer alıyor. Toplantıda, yükseköğretim kurumlarının yapay zekâya uyum sağlaması için stratejiler ele alınarak, etik ve sorumlu kullanımına dair öneriler geliştirildi.
YAPAY ZEKÂ İLE AKADEMİK YETERLİLİKLERİ ARTIRMA PROJESİ
Proje kapsamında akademisyenler, bilim insanları ve yöneticiler için yapay zekâya yönelik eğitim programları ve metodolojik araçlar oluşturulacak. Özellikle bilim insanlarının dijital araştırma yöntemleriyle yapay zekâ yeterliliklerini artırması, öğretim elemanlarının eğitim süreçlerinde yapay zekâdan faydalanması ve yöneticilerin akademik süreçleri optimize edecek çözümler geliştirmesi hedefleniyor. Proje ortakları, yükseköğretimde yapay zekânın etik ve yenilikçi kullanımını teşvik edecek rehberler ve araçlar geliştirmeye devam edecek.