Adana
Adıyaman
Afyon
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şanlıurfa
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
AnasayfaGüncelPeygamber Sevdalıları Vakfı’ndan Sahabe-i Kiram Programı
Peygamber Sevdalıları Vakfı’ndan Sahabe-i Kiram Programı
Peygamber Sevdalıları Vakfı, bu yıl “Kasım Ayı, Sahâbe Ayı” parolasıyla sahabe-i kiramın örnek hayatını anlama ve yaşama amacını güderek özel bir program düzenliyor. Vakıf, bu kapsamda, Müslüman olma onurunu erken yaşta kazanan ve İslam uğruna çeşitli zorluklarla karşılaşan sahabe-i kiramdan Said bin Zeyd (r.a) ile Hz. Osman efendimizin eşi Ümmü Gülsüm (r.a)’ı konu almayı planlıyor.
Peygamber Sevdalıları Vakfı, bu yıl “Kasım Ayı, Sahâbe Ayı” parolasıyla sahabe-i kiramın örnek hayatını anlama ve yaşama amacını güderek özel bir program düzenliyor. Vakıf, bu kapsamda, Müslüman olma onurunu erken yaşta kazanan ve İslam uğruna çeşitli zorluklarla karşılaşan sahabe-i kiramdan Said bin Zeyd (r.a) ile Hz. Osman efendimizin eşi Ümmü Gülsüm (r.a)’ı konu almayı planlıyor.
Vakıf, sahabe-i kiramın insanlık tarihindeki eşi benzeri görülmemiş fedakarlıklarını vurgulayarak, bu örneklerin özellikle günümüzdeki karanlık ve zulüm dolu zamanlarda genç nesiller için ilham kaynağı olmasının önemine dikkat çekti. “Siz, insanlar için çıkarılmış en hayırlı ümmetsiniz.” (Âl-i İmrân 3/110) ayetine atıfta bulunarak, sahabenin adalet, hürriyet ve tevhidin mesajlarını yayma görevini üstlendiğini belirtti.
Peygamber Sevdalıları Vakfı, Siyonistlerin ve Haçlı ittifakının dünya üzerindeki etkilerine karşı, sahabe-i kiramın örnek hayatlarının öğrenilmesi ve yaşanmasının kritik bir öneme sahip olduğunu vurguladı. Gazze ve Lübnan başta olmak üzere tüm İslam coğrafyasının ve insanlığın kurtuluşunun sahabe-i kiramın liderliğine her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyduğuna inandıklarını ifade ettiler.
Vakıf, düzenleyecekleri programların hayırlara vesile olmasını temenni ederek, sahabe-i kiramı anlamanın ve yaşamanın önemine dikkat çekti.
15 Temmuz 2024 günü saat 20:00’de Kozluk ilçesi de Yunus Emre İlkokulu ve Orta Okulu bahçesinde düzenlenen program; Saygı duruşu, İstiklal Marşı ve Kuran-ı Kerim Tilaveti ile başladı. Bağımsızlığımız ve Demokrasimiz uğruna mücadele veren 15 Temmuz Şehitlerimize ve başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tarih boyunca aynı...
İlimizde etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle, Vali Ekrem Canalp başkanlığında Karla Mücadele Afet Yönetim Merkezi kuruldu. İl merkezi ve ilçelerde karla mücadele çalışmaları kesintisiz şekilde devam ediyor.
Batman Milletvekili Serkan Ramanlı’nın aralarında bulunduğu HÜDA PAR milletvekilleri, başıboş köpek saldırılarını önlemek için Hayvanları Koruma Kanunu ve Türk Ceza Kanunu’nda değişiklik yapılmasına dair kanun teklifini Meclis Başkanlığına sundu.
Siirt ve Batman Baroları, Beşiri Kapalı Ceza İnfaz Kurumları’nda avukatların yaşadığı sorunlara ilişkin ortak basın açıklaması yapmak istedi. Polis, Batman Valiliğinin eylem yasaklarını gerekçe göstererek basın açıklamasına izin vermedi.
Resmî Gazete’de yayımlanan düzenlemeyle 2B arazileri, Hazineye ait tarım arazileri ve İmar Barışı kapsamındaki taşınmazlar için başvuru ve ödeme süreleri 31 Aralık 2026’ya kadar uzatıldı.