Öğrencilerden “Çanakkale’den Gazze’ye Bağımsızlık Ruhu ve Vatan Sevgisi” Paneli

Batman’da, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından bu yılki ilk ders konusu “Çanakkale’den Gazze’ye Bağımsızlık Ruhu ve Vatan Sevgisi” ile başlatıldı.

Öğrencilerden “Çanakkale’den Gazze’ye Bağımsızlık Ruhu ve Vatan Sevgisi” Paneli
Reklam Bloğu
Yayınlama: 25.10.2024
8
A+
A-

Gazze’deki katliamlar karşısında bağımsızlık mücadelesi verenlerin, Çanakkale’de vatan savunması yapanlarla aynı ruhu taşıdığı mesajı, düzenlenen panelde vurgulandı. Batman Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Ortaöğretim öğrencileri arasında düzenlenen panel, Batman Kitap Okuma Noktası’ndaki konferans salonunda gerçekleştirildi. Panelin sunuculuğunu Yunus Emre Anadolu Lisesi öğrencisi Ela İnanır üstlenirken, moderatörlüğünü Merkez Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden Ceren Karakaya yaptı.

PANELDE GAZZE VE ÇANAKKALE ANLATILDI

Panelde, Batman Sosyal Bilimler Lisesi 9. sınıf öğrencisi Nehir Dağ, Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi 11. sınıf öğrencisi Şevval Can, Farabi Anadolu Lisesi 10. sınıf öğrencisi Aleyna Solak ve Abdülhamit Han Anadolu Lisesi 12. sınıf öğrencisi Alaattin Öztürk, Gazze ve Çanakkale ile ilgili sunumlar gerçekleştirdi. Panelist öğrenciler, bir asır önce 7 düvele karşı verilen destansı mücadelenin, 1 yıldan fazla süredir Gazze’de devam eden soykırım karşısında Siyonist İsrail ve destekçileri olan batılı devletlere karşı verilen mücadele ile aynı ruhu taşıdığını belirtti. Öğrenciler, dünyanın gözleri önünde yaşanan vahşete karşı neler yapılması gerektiğini de anlattılar. Sunumların ardından Batman Üniversitesi’nden Doç. Dr. Tekin İrdem, öğrencilerin yaptıkları sunumlar üzerine bir müzakere gerçekleştirdi. Panel sonunda, katılımcı öğrencilere İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran tarafından imzalanan katılım belgeleri verildi.

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.