‘Can alan sağlık çeteleri sağlığı yönetirken, halk ve sağlık çalışanları zarar görüyor’

Sağlık çalışanları, “Can Alan Sağlık Çeteleri Sağlığı Yönetirken Halk ve Sağlık Çalışanları Zarar Görüyor! Yönetemiyorsunuz!” sloganıyla, 33. haftada “Vergide Adalet” eylemi gerçekleştirdi.

‘Can alan sağlık çeteleri sağlığı yönetirken, halk ve sağlık çalışanları zarar görüyor’
Reklam Bloğu
Yayınlama: 23.10.2024
7
A+
A-

Eylem, SES Batman Şubesi ve Batman Tabip Odası iş birliğiyle Hürriyet Aile Sağlık Merkezi önünde yapıldı. Basın açıklamasını, Batman Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyesi Aile Hekimi Dr. Mehmet Avcı okudu. Sağlık hizmetlerinin kar alanı haline geldiğine ve bu durumun bebeklerin yaşam hakkını tehdit eden çeteler tarafından yönetildiğine dikkat çekti. Dr. Avcı, sağlık emekçileri olarak endişelerini dile getirerek, sağlık hizmetlerinin metalaştırılmasının ve hükümetin yolsuzluklarla mücadelesizliğinin halk sağlığına zarar verdiğini vurguladı.

‘MAĞDURİYETLER GİDERİLMELİ’

Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan (SGK) haksız kazanç sağlamak için bebekleri enfeksiyona açık yoğun bakımda tutan sağlık çetelerinin tüm ilişkilerinin şeffaf bir şekilde ortaya konulması gerektiği belirtildi. Ayrıca, kapatılan hastanelerdeki sağlık çalışanlarının mağduriyetlerinin giderilmesi talep edildi.

‘HER AY SABİT %15 VERGİ TALEP EDİYORUZ’

Aile hekimliği ve tüm sağlık çalışanları, her hafta Çarşamba günü gerçekleştirdikleri “Vergide Adalet İstiyoruz” eylemlerine devam edeceklerini duyurdu. %35 vergi kesintisini kabul etmeyeceklerini ve adaletsiz vergi uygulamalarına karşı her ay sabit kalmak koşuluyla en fazla %15 vergi talep ettiklerini yinelediler.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.