Mezarlıklarda Kış Hazırlıkları başladı

Batman Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğü, kış mevsiminin olumsuz hava koşullarına karşı kent genelindeki mezarlıklarda kapsamlı hazırlık çalışmalarına başladı. Genel görünümünü iyileştirmek ve yurttaşların ziyaretlerini daha rahat yapabilmelerini sağlamak amacıyla kentte bulunan 12 açık ve kapalı mezarlıkta ekipler aralıksız olarak çalışmalarını sürdürüyor.

Mezarlıklarda Kış Hazırlıkları başladı
Reklam Bloğu
Yayınlama: 22.10.2024
9
A+
A-

Mezarlıklar Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, mezarlıkların düzenli ve temiz kalmasını sağlamak amacıyla bir dizi bakım ve onarım faaliyeti gerçekleştiriyor. Yağışlı havalarda çamur ve su birikintisi oluşumunu engellemek için mezarlıklarda peyzaj, düzenleme, ağaçların budanması, yol dolgusu,mezar aralarında mıcır kaplama gibi çalışmalar yürütülüyor. Kent genelinde bulunan 12 açık ve kapalı mezarlıkta sürdürülen çalışmalar kapsamında su tesisatlarının bakım ve onarımının da yapıldığını belirten Mezarlıklar Müdürlüğü, “Mezarlık alanlarında su ihtiyacının karşılanabilmesi için,genel tesisat ve su hatlarını kontrol ediyoruz.Kışın don olaylarına karşı da tedbir alarak gerekli onarımları yapıyoruz” dedi.

Kış aylarında ziyaretler sorunsuz yapılabilecek

Mezarlıklarda dip temizlik çalışmaları yaptıklarını belirten Mezarlıklar Müdürlüğü, “Ekiplerimiz tarafından mezarların çevrelerindeki yabani otlar temizleniyor, toprak alanlarında düzenleme ve mıcır dolguları yapılıyor, çevre düzenlemeleri ile genel görünümü iyileştirme çalışmalarını sürdürüyor. Soğuk ve yağışlı kış günlerinde yurttaşların mezar ziyaretlerini sorunsuz bir şekilde gerçekleştirebilmesi için aldığımız bu tedbirler, kent genelinde bulunan mezarlıkların güvenliğini ve düzenini sağlamak için de önem taşıyor.Kış ayları boyunca da bakım, onarım ve düzenleme faaliyetlerimiz aralıksız devam edecek” dedi.

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.