Türkiye Barolar Birliği’nden Sigorta Hakemlerine Destek: Bağımsızlık ve Tarafsızlık Vurgusu

Türkiye Barolar Birliği’nden Sigorta Hakemlerine Destek: Bağımsızlık ve Tarafsızlık Vurgusu
Reklam Bloğu
Yayınlama: 21.10.2024
7
A+
A-

Sigorta Tahkim Komisyonunda görev yapan on altı hakemin, 6 Şubat depremleri sonrasında can ve mal kaybına uğrayan yurttaşların zorunlu deprem sigortalarındaki teminat limitleri konusunda sigorta şirketlerinin menfaatlerine aykırı karar verdikleri iddiasıyla Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) tarafından suç duyurusunda bulunuldu. Bu hakemlere karşı tazminat davaları açıldığı ve sigorta şirketlerinin hakemlerin reddi taleplerinin Sigorta Tahkim Komisyonu tarafından kabul edilerek, çok sayıda dosyada görev almalarının engellendiği bilgisi kamuoyuna yansıdı.

Zorunlu deprem sigortası teminat limitleri konusunda çeşitli hukuki yorumların bulunduğu belirtilirken, sigorta hakemlerinin 5684 sayılı Sigortacılık Kanunu uyarınca tarafsız ve bağımsız karar verme yükümlülüğü taşıdığı vurgulandı. Hakemlerin kararlarının yargılama konusu haline getirilmesinin, tarafsız ve bağımsız karar verme kapasitelerini engellemeye yönelik bir baskı olduğu ifade edildi.

Türkiye Barolar Birliği, bağımsız alternatif yargı mensupları olan sigorta hakemleriyle dayanışma içerisinde olduklarını ve kendilerine yönelik hukuksuz işlemlere karşı başlatacakları hukuki mücadelede yanlarında olduklarını kamuoyuna duyurdu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.