Raman Organize Sanayi Bölgesi’nin tapusu alındı

Batman’da yapılması planlanan Raman Organize Sanayi Bölgesi (OSB) ile ilgili süren mahkeme, Valiliğin lehine sonuçlandı ve OSB’ye ait tapular alındı. Bu önemli gelişme, Batman’ın sanayi alanındaki büyümesine önemli katkılar sağlayacak.

Raman Organize Sanayi Bölgesi’nin tapusu alındı
Reklam Bloğu
Yayınlama: 18.10.2024
10
A+
A-

Batman Valisi Ekrem Canalp, mahkeme kararının ardından yaptığı açıklamada, Raman OSB’nin mevcut OSB’den daha büyük olacağını ve şehrin ekonomik gelişimine büyük katkı sunacağını belirtti.

“ZEMİN ETÜT RAPORU İHALESİ SONRASI İMAR PLANLAMA SÜRECİ BAŞLIYOR”

Vali Canalp, “Mahkeme sürecinin tamamlanmasıyla birlikte, OSB’ye ait haritalar İl Özel İdaresi tarafından onaylanacak. Sonrasında zemin etüt raporu ihalesi yapılacak ve imar planlarının hazırlanmasına geçilecek” dedi.

BİTTİĞİNDE 100 BİN KİŞİYE İŞ İMKANI SAĞLAYACAK

Vali, ayrıca bölgedeki diğer sanayi projelerine de değindi. Oymataş OSB ile ilgili parsel tahsis duyurusunun yakında yapılacağını, Samanyolu bölgesinde bir tekstil kent kurulacağını ve Batman Çayı kenarında yeni sera kentlerin inşa edileceğini duyurdu. Küçük Sanayi Siteleri’nin de esnafla birlikte inşa edileceğini belirten Vali Canalp, bu projelerin faaliyete geçmesiyle kısa vadede 60 bin, uzun vadede ise 100 bin kişiye istihdam sağlanacağını söyledi. Vali Canalp “Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin yeni parlayan yıldızı Batman olacak” diyerek, şehrin sanayi ve ekonomik geleceğine dair umut dolu mesajlar verdi.

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.