Toplu balık ölümlerini incelemek için uzman ekip sahada

Batman’da 20 Eylül’de Dicle Nehri ve Prof. Dr. Veysel Eroğlu Baraj Gölü’nde meydana gelen toplu balık ölümlerini araştırmak üzere Elazığ’dan gelen uzman bir ekip, sahada incelemeler yaptı.

Toplu balık ölümlerini incelemek için uzman ekip sahada
Reklam Bloğu
Yayınlama: 18.10.2024
7
A+
A-

Batman İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün çağrısı üzerine gelen 4 kişilik ekip, su ve balıklardan tekrar numune alarak detaylı araştırmalara başladı. Balık ölümlerinin ardından, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ekipleri olayın yaşandığı gün inceleme başlatmış ve farklı tarihlerde alınan su ve balık numuneleri, Elazığ Veteriner Kontrol Enstitüsü ve Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü’ne gönderilmişti. Yapılan toksikolojik ve kimyasal analizlerde, sonuçların olumlu çıkması nedeniyle balık ölümlerinin sebebi belirlenememişti.

DETAYLI İNCELENECEK

Bunun üzerine, daha kapsamlı bir inceleme yapılması için Elazığ’dan uzman ekip talep edildi. Elazığ Veteriner Kontrol Enstitüsü ve Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü’nden gelen ekip, Batman İl Tarım ve Orman Müdür Yardımcısı Dr. Reşat Çiftçi ve Su Ürünleri Birim Sorumlusu Mehmet Demir eşliğinde alanda incelemelerde bulundu. Alınan yeni numunelerle, balıklarda olası hastalıkların araştırılması hedefleniyor.

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.