Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu’nun Hayatı ve Biyografisi

Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu’nun Hayatı ve Biyografisi
Reklam Bloğu
Yayınlama: 15.10.2024
4
A+
A-

Milli Eğitim Bakanlığı için adı geçen Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, 1975 yılında Bitlis’in Ahlat ilçesinde doğdu. İlk ve orta öğrenimini Bitlis’te tamamlayan Aydoğdu, yükseköğrenimini Erciyes Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü’nde yaptı. Yüksek lisansını Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nde, “Oğuz Atay ve Yusuf Atılgan’ın Eserlerinde Yabancılaşma” konulu çalışması ile tamamladı. Doktorasını ise Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde “Yakup Kadri Karaosmanoğlu’nun Eserlerinde Eğitim Değerleri” başlıklı teziyle tamamladı. Yeni Türk Edebiyatı alanında Doçent unvanına sahip olan Aydoğdu, akademik alanda pek çok makale ve kitap yazmıştır.

Çalışma hayatına Milli Eğitim Bakanlığı’nda öğretmen olarak başlayan Hamza Aydoğdu, Bakanlık Müşavirliği, Daire Başkanlığı, Genel Müdür Yardımcılığı ve Genel Müdürlük gibi önemli görevlerde bulundu.

09 Haziran 2020 tarihli Cumhurbaşkanlığı Atama Kararı ile Aksaray Valisi olarak atandı ve bu görevini 15 Ağustos 2023 tarihine kadar sürdürdü. 10 Ağustos 2023 tarihli Cumhurbaşkanlığı kararı ile Erzincan Valisi olarak atanan Hamza Aydoğdu, evli ve iki çocuk babasıdır.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.