İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya: “Terör Propagandasına Müsamaha Göstermeyeceğiz”

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Diyarbakır’da düzenlenmeye çalışılan yasa dışı miting ve terör propagandalarına karşı sert önlemler alacaklarını açıkladı. Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Diyarbakır Valiliği’nin yasaklama kararına rağmen yasa dışı miting düzenlemek isteyen kişilere ve terör örgütü lehine propaganda yapanlara yönelik gerçekleştirilen operasyonlarla ilgili bilgi verdi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya: “Terör Propagandasına Müsamaha Göstermeyeceğiz”
Reklam Bloğu
Yayınlama: 15.10.2024
9
A+
A-

Bakan Yerlikaya, yaptığı açıklamada, “Diyarbakır’da yaşanan kışkırtıcı ve şiddeti öven sahnelere kesinlikle müsamaha göstermeyiz. Bölücü terör ve ülkemize yönelik tüm tehditleri bertaraf etmeye kararlıyız.” ifadelerini kullandı. Ayrıca, yasa dışı miting girişiminde bulunan ve terör örgütünü destekleyici sosyal medya paylaşımları yapan 47 hesap yöneticisinin tespit edildiğini ve haklarında işlem başlatıldığını belirtti.

Terör örgütü lehine propaganda yapan ve yasa dışı eylemlere katılan şüphelilere yönelik düzenlenen operasyonlarda şu bilgilere yer verildi:

  • 13 sosyal medya hesabı yöneticisi hakkında işlem başlatıldı, bunların 7’sinin DEM Parti milletvekili olduğu belirtildi.
  • 5 şüpheli gözaltına alındı, 1 çocuk muhafaza altına alındı ve gözaltına alınanlardan 1 şüpheli tutuklandı.
  • 36 ilde düzenlenen operasyonlarda terör örgütü mensubu olduğu tespit edilen 269 şüpheli yakalandı.

Bakan Yerlikaya, operasyonları yürüten Cumhuriyet Başsavcılıkları ile Emniyet Genel Müdürlüğü, TEM, İstihbarat ve Siber Suçlarla Mücadele birimlerini tebrik ederek, “Terör örgütleriyle mücadelemiz azim ve kararlılıkla sürecek” dedi. Ayrıca, milletin duasının güvenlik güçleriyle olduğunu vurguladı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.