Eşbaşkan Gülistan Sönük: Yok edilmek istenen herkes için mücadele edeceğiz

Batman Belediye Eşbaşkanları Gülistan Sönük ve Yeşil Işık, Batman Barosu’nun 18. Olağan Genel Kurul Toplantısı’na katıldı.

Eşbaşkan Gülistan Sönük: Yok edilmek istenen herkes için mücadele edeceğiz
Reklam Bloğu
Yayınlama: 13.10.2024
7
A+
A-

Kurulda bir konuşma yapan Eşbaşkan Gülistan Sönük, “Bu ülkede, bu topraklarda kadın ve çocukların ortadan kaybolmadığı, öldürülmediği ya da intihara zorlanmadığı bir gün bile yok. Bu ülkede çocuklara karşı, kadınlara karşı suç işlediğinde ceza almayacağına güvenerek rahatça bu suçlar işleniyor. Yok edilmek istenen herkes için mücadele edeceğiz” dedi.  Batman Barosu Av. Tahir Elçi Konferans Salonu’nda yapılan genel kurul toplantısına Belediye Eşbaşkanları Gülistan Sönük ve Yeşil Işık, Baro Başkanı Erkan Şenses ve yönetim kurulu üyeleri, sivil toplum kuruluşları, dernek ve oda başkanları ile Batman Barosu’na bağlı avukatlar katıldı.

‘ÇOCUK VE KADIN KATLİAMLARI İKTİDARIN ESERİ’

Genel kurul açılışında söz alan Belediye Eşbaşkanı Gülistan Sönük, “Hukukun olmadığı yerde insan hakları, kadın hakları ve çocuk hakları da olmaz. Bu ülkede bu topraklarda kadın ve çocukların ortadan kaybolmadığı, öldürülmediği ya da intihara zorlanmadığı bir gün bile yok ne yazık ki. Bu ülkede çocuklara karşı, kadınlara karşı suç işlediğinde suçun karşılığında ceza almayacağına güvenerek rahatça bu suçlar işleniyor. Suçu işlemeden önce bir kadını öldürmenin, bir çocuğu öldürmenin cezası nedir diye internetten bakıyor, bu suçların bir cezasının olmadığını görüyor. Bu yüzden de rahatça kadınların kafası kesilip öldürülüyor, bir ailedebir çocuk öldürülüp suç kolaycaörtbas ediliyor. Bütün bu eserler iktidarın erkek egemenliğini savunan politikalarından kaynaklanıyor” dedi.

‘BU YÜKÜ BİRLİKTE TAŞIYACAĞIZ’

“Hukukçular, insan hakları savunucuları, Kürt ve Türk siyasetçileri olarak üzerimize ne düşerse, elimizden gelen gayreti göstermek zorundayız” diyen Eşbaşkan Sönük, “Yaklaşık iki yıldır Batman Baro başkanlığı ve yönetimini yapan hukukçularımız yeri gelince sesini yükseltti, yeri gelince harekete geçerek hukukun savunucusu oldular. Emeklerinden dolayı kendilerine teşekkür ediyorum. İnanıyorum ki seçilecek yeni yönetim de söylenmesi ve yapılması gereken konularda hukukun ve adaletin ışığında üzerlerine ne düşerse yapacaklardır. Bundan eminiz. Bu yükü birlikte taşıyacağız. Bu kent için, bu halk için birlikte mücadele edeceğiz. Kürtler, kadınlar, çocuklar, yok edilmek istenen herkes için mücadelemizi sürdüreceğiz. Umut ediyorum ki bu kongre bütün halklara, çocuklara ve kadınların özgürlüğüne vesile olur. Şimdiden seçilecek yeni yönetime görevlerinde başarılar diliyorum” İfadelerinde bulundu.

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.