İHD: Mahpusların tahliyelerini engelleyen kurullar iptal edilsin

İnsan Hakları Derneği (İHD), mahpusların tahliyelerini engelleyen İdare ve Gözlem Kurullarının iptal edilmesi çağrısında bulundu.

İHD: Mahpusların tahliyelerini engelleyen kurullar iptal edilsin
Reklam Bloğu
Yayınlama: 11.10.2024
15
A+
A-

Açıklamayı okuyan İHD Şube Yöneticisi Av. Sinan İslam Gegin, kurulların hukuki olmadığını ve mahpusların haklarını ihlal ettiğini belirtti. İHD’nin yaptığı açıklamaya göre, 2020 yılında yürürlüğe giren bir yönetmelikle kurulan bu kurullar, mahpusların iyi halli olup olmadığına karar vererek tahliyelerini engelliyor. Bu durumun hem Anayasaya hem de Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’ne aykırı olduğu belirtildi.

MAHKUMLARIN TAHLİYELERİ ENGELLENİYOR

Gegin açıklamasında “En az 501 mahpusun tahliyesi birden fazla kez engellendi. 54 mahpus 30 yılını tamamlamış olmasına rağmen tahliye edilemedi.73 kadın mahpusun tahliyesi engellendi. 105 mahpus hasta, 42’si ise ağır hasta durumda. Mahpuslara siyasi sorular sorularak pişmanlık dayatılıyor. Kurullar, hukuk dışına çıkarak mahpuslara ikinci bir ceza veriliyor.” İfadeleri kullandı.

İDARE VE GÖZLEM KURULLARI İPTAL EDİLSİN!

İdare ve Gözlem Kurullarının iptal edilmesi ve tahliye şartları oluşan mahpusların bir an önce tahliye edilmesi gerektiğini açıklayan Gegin, Bu kurulların mahpusların umut hakkını ortadan kaldırdığını ve hem mahpusları hem de ailelerini olumsuz etkilediğini vurguladı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.