Cinsel İstismar Şüphesiyle Başlayan Soruşturma Tartışma Yarattı

Batman’ın Kozluk İlçesinde Yaşanan Cinsel İstismar Vakası Soruşturmasında Engeller

Cinsel İstismar Şüphesiyle Başlayan Soruşturma Tartışma Yarattı
Reklam Bloğu
Yayınlama: 10.10.2024
19
A+
A-

Batman’ın Kozluk ilçesinde 8 yaşındaki Ş. S.’nin 7 Ocak tarihinde evinin önünde asılı bulunmasının ardından başlatılan cinsel istismar soruşturması kamuoyunda büyük yankı uyandırdı. Adli tıp raporunda bazı bulgulara rastlanmasına rağmen, Kozluk Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından “somut delil yok” gerekçesiyle dosyanın kapatılması tepki çekti.

Batman Barosu Olayı Takip Ediyor

Olayın basına yansımasının ardından Batman Barosu harekete geçti. Baro Başkanı Av. Erkan Şenses ve Baro Genel Sekreteri Av. M. Sabih Özer, soruşturma dosyasını incelemek için Kozluk Adliyesi’ne gittiklerini, ancak Kozluk Cumhuriyet Savcısı tarafından engellendiklerini açıkladı. Baro, olayla ilgili açıklamasında dosyanın incelenmesine izin verilmediğini belirterek, bu durumu tutanakla kayıt altına aldı.

HSK’ya Şikayet Başvurusu

Batman Barosu, Kozluk Cumhuriyet Savcısı hakkında Hakimler ve Savcılar Kurulu’na (HSK) şikayette bulunacaklarını duyurdu. Baro, soruşturmanın takipçisi olacaklarını ve olayın üzerinin kapatılmasına izin vermeyeceklerini vurguladı.

Kamuoyundan Yoğun Tepki

Batman kamuoyunda, olayın üstünün kapatılmaya çalışıldığına dair tepkiler artarken, dosyanın yeniden açılması ve olayın aydınlatılması talepleri giderek büyüyor. Kamuoyunun beklentisi, adaletin en kısa sürede sağlanması ve olayın tüm yönleriyle aydınlatılması yönünde.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.