Tarımda yeni destekleme modeli tanıtıldı

Batman İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nde, 2025-2027 yılları arasında uygulanacak bitkisel üretim destekleri ve diğer tarımsal desteklemeler kapsamında bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Tarımda yeni destekleme modeli tanıtıldı
Reklam Bloğu
Yayınlama: 08.10.2024
6
A+
A-

29 Ağustos 2024 tarih ve 32647 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Cumhurbaşkanı Kararı doğrultusunda gerçekleştirilen toplantıya, Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü Tarım Havzaları Daire Başkanı Ergin Toprak da katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan İl Tarım ve Orman Müdür Vekili Dr. Reşat Çiftçi, yeni destekleme modeli ve üretim planlaması konusunda bilgiler verdi. Çiftçi, yeni destekleme modeli hakkında bilgilendirme faaliyetlerinin hız kesmeden devam edeceğini vurguladı.

ÇİFTÇİ, DESTEKLEMELERE GÖRE EKİM YAPABİLECEK

Tarım Havzaları Daire Başkanı Ergin Toprak, yaptığı sunumda, bakanlık tarafından ilk kez ekim döneminden önce açıklanan desteklemeler sayesinde çiftçilerin, desteklemelere göre ekim yapabileceklerini belirtti. Toprak, yeni destekleme modelinin; iklim değişikliği, nüfus artışları, doğal afetler, gıda milliyetçiliği gibi küresel gelişmelere karşı tarımsal üretimin daha planlı, programlı ve öngörülebilir şekilde uygulanmasına yönelik bir adım olduğunu ifade etti.

MAZOT VE GÜBRE DESTEĞİ DEVAM EDECEK

Yeni destekleme modelinde mazot ve gübre desteğinin kaldırılmadığını, bunun yerine 185 TL olan mazot ve gübre desteğinin 634 TL olarak temel destek adı altında devam edeceğini açıkladı. Ayrıca desteklemelerin sadeleştirilerek 7 ana başlık altında toplandığını vurguladı. Toplantıya; İl Tarım ve Orman Müdür Vekili Dr. Reşat Çiftçi, İl Müdür Yardımcıları, Şube ve İlçe Müdürleri, Ziraat Odası Başkanı, STK temsilcileri ve konu ile ilgili teknik personel katılım sağladı. Toplantı, soru-cevap bölümü ile sona erdi.

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.