CANSUYU’NDAN 1 YILLIK GAZZE ÇALIŞMALARI RAPORU

Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, 7 Ekim’den bu yana Gazze’de gerçekleştirdiği 1 yıllık yardım faaliyetlerini yayınladı.

CANSUYU’NDAN 1 YILLIK GAZZE ÇALIŞMALARI RAPORU
Reklam Bloğu
Yayınlama: 07.10.2024
5
A+
A-

 Yapılan açıklamada bugüne kadar Gazze’ye; (62 Tır) Acil insani yardım konvoyu, 2 bin ton muhtelif gıda, tam donanımlı ambulans, 1 milyon 460 bin kişilik sıcak yemek, 18 milyon 250 bin adet ekmek, 9 milyon 125 bin litre içme suyu, taze et, sebze ve meyve, tüpgaz dolum ve dağıtımı, sağlık kitleri, medikal malzemeler, vekalet-adak-akika-şükür kurban kesimleri, yetim aylıkları dağıtımı yanı sıra 500 çadırlık çadır kentin hazır hale getirilerek Gazzelivatandaşlaraulaştırıldığı, derneğin bölgedeki çalışmalarının yoğun şekilde devam ettiğibildirildi.

CANSUYU GAZZE’DEKİ GAYRETLERİ İLE ÖNCÜ OLDU

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan CansuyuDerneği Genel Başkanı Mustafa Köylü;2007’den bugüne Gazze’ye aralıksız olarak yardım ve kalıcı yatırımlarda bulunduklarını, Gazze’nin Cansuyu’nun vazgeçilmez tutkusu ve insanlığın son kalesi olduğunu dile getirdi. Köylü, 3 binin üzerinde yetimi yetim aylıkları ile himaye ettiklerini;7 Ekim’de başlayan bombardımanın ardından Gazze’nin kuzeyinde ve güneyinde iki ayrı bölgede hiç vakit kaybetmeden sıcak yemek dağıtımına başladıklarını, her gün 4 bin kişilik yemek hazırlığı ve dağıtımı gerçekleştirdiklerini söyledi. Ardından bölgede zarar gören bir ekmek fırınını onararak faaliyete geçirdiklerini; bombardımana maruz kalan, Gazzelilerin yaşam mücadelesi verdikleri bölgelerde tankerlerle temiz su dağıtmaya başladıklarını, sağlık malzemeleri, hijyen kitleri ile gıda kolilerini ilk günlerde hiç vakit kaybetmeden insanlara ulaştırmaya başladıklarınıdile getiren Köylü; evlerinden, yurtlarından edilen Gazzeliler için Ürdün’de yaptırdıkları 500 çadırı bölgeye ulaştırarak, tüm gereksinimlerini tamamlayıpCibaliye bölgesinde Çadır kent oturuma açtıklarını söyledi.

YARDIMLARIMIZI ULAŞTIRMAK İÇİN OLUŞAN HER DURURUMU DEĞERLENDİRİYORUZ

Genel Başkan Mustafa Köylü, “Gazze içerisinde birçok alanda faaliyetlerimizi aralıksız olarak yürütmeyi başardık. Milletimizin desteklerini süreçlerde yakinen hissettik. Milletimizin destekleri, Gazzeli kardeşlerimizin duaları ile bu gayretleri aksamadan ortaya koyabildik. Refah Sınır Kapısı açıldığı zaman da içeriye ilk giren tırlar bizim tırlarımızdı. 62 tır acil insani yardım malzememiz bugüne kadar içeriye girebildi. Elhamdülillah tüm emanetlerimiz sağ salim yerine ulaştı. Refah Kapısı kapatıldı, Ürdün üzerinden sevkiyatları sürdürüyoruz. Oluşan her durumu, ortaya çıkan tüm imkanları kardeşlerimiz için değerlendiriyoruz.Dün, bugün, yarın; her zaman Gazzeli kardeşlerimizin yanındayız” dedi.

BÜYÜK BİR AİLE, CANSUYU…

Cansuyu’nun, yönetimi, çalışanları, temsilcileri, gönüllüleri ve bağışta bulunan hayırseverleri ileberaber büyük bir Cansuyu Ailesi’ni oluşturduklarına dikkat çeken Köylü; Gazze’de yapılan çalışmalarda katkıda bulunan herkese teşekkür ederek, şunları kaydetti:

“Gazze’de annesinden süt emerken üzerine bomba düşerek cesedi parçalanan yavruları görünce,tüm Cansuyuailemiz gecesini gündüzüne katarak, Gazze ile alakalı yürütülen bu büyük seferberliğe hız verdi, katkı verdi. Cenabı Hakk’ın işlenen bu zulme karşı hiçbir şey yapmadan, eli kolu bağlı durma vebalinden bizi mesul tutmaması için elimizden gelen gayreti sarf ediyoruz. Allah’ın izniyle bundan sonra da çalışmalarımızı aynı inanç ve hızla sürdüreceğiz. Bu çalışmalara, işleyen süreçlere katkıda bulunan tüm kardeşlerimizden Allah razı olsun.”

CANSUYU YIL BOYU SEFERBERLİĞİ SÜRDÜREBİLMEYİ BAŞARDI

Cansuyu Derneği, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarının başladığı 7 Ekim tarihinden bugüne tüm imkanlarını seferber ederekGazzelilerin yanında oldu. Vahşetin başladığı ilk günden itibaren bölgeyeacil insani yardımlar, yemek, ekmek, su, hijyen ve sağlık malzemeleri gibi temel ihtiyaçları ulaştıranCansuyu, savaşın ve kaosun içinde kalan Gazzelilere yönelik yardım seferberliğini yıl boyunca aksatmadan büyük bir disiplinle sürdürmeyibaşarı.

ACİL İNSANİ YARDIM KONVOYLARI GAZZE’YE ULAŞTI

Cansuyu Derneği saldırıların ilk günündenitibaren Gazze’ye Mısır Refah Sınır Kapısı, Ürdün ve Türkiye’den (Gemi ile) gönderilen 62 TIR acil insani yardım malzemesi ulaştırdı. Söz konusu yardım konvoylarını oluşturan tırlar dahilinde gıda kolisi, un, pirinç, sıvı yağ, bakliyat, makarna, konserve ürünler gibi temel gıda maddeleri yer alırken, aynı zamanda medikal sarf malzemeleri, hijyen kitleri, genel temizlik malzemeleri ile beraber battaniye ve yatak, anne ve çocuk sağlığı için gerekli gıda takviyeleri gönderildi. Aynı zamanda derneğin Gazze’ye ulaştırdığı tam donanımlı bir adet ambulansı bulunuyor. Edinilen bilgiye göre yeni tam donanımlı ambulans alım çalışmaları da devam ediyor.Cansuyu’nunGazze’ye dışarıdan ulaştırdığı gıda malzemesinin toplamı da 2 bin tonu aştı.

1 MİLYON 460 BİN SICAK YEMEK HAZIRLANDI VE DAĞITILDI

Cansuyu,Gazze içerisindeki ekipleri aracılığıyla önemli yardım çalışmalarında bulunuyor. Saldırılar başladığından beri kesintisiz olarak her gün asgari 4 bin kişilik sıcak yemek dernek tarafından hazırlanmaya ve dağıtılmaya devam ediyor. Yıl boyunca 1 milyon 460 bin kişilik sıcak yemek dağıtımı gerçekleştirdi.

18 MİLYON 250 BİN EKMEK-9 MİLYON 125 BİN LİTRE SU DAĞITILDI

Ayrıca saldırılardan zarar gören, kullanılamaz hale gelen bir ekmek fırını da Cansuyu Derneği tarafından onarıldı, eksiklikleri giderilerek üretime hazır hale getirildi. Üretime hızlıca başlayan ekmek fırını her gün en az 1000 aileye 50 bin adet ekmek ulaştırırken, toplamda bugüne kadar 18 milyon 250 bin ekmeği paketleyerek dağıtımını gerçekleştirdi.

Su ulaşımının neredeyse sıfıra indiği bölgede, bu durum oluşan hayati tehlikelerin en başında yer alıyor.Cansuyu Derneği, her gün 25 bin litre içme suyunu tankerlerle Gazze’nin farklı bölgelerinde dağıtımını gerçekleştiriyor.  Yıl boyunca 9 milyon 125 bin litre içme suyuGazzelilere ulaştırıldı.

ONLARCA ALANDA YÜRÜTÜLEN BÜYÜK GAYRETLER

Gazze içerisinde ve civar ülkelerden temin imkânı bulunduğu süreçlerde taze meyve ve sebze, et,tüpgaz dolum ve dağıtımı, giyecek, battaniye gibi barınma malzemeleri, kurban kesimleri gibi onlarca alanda yardım çalışmaları devam ediyor.

Ramazan ayı sürecinde tüm programlara ek olarak gönderilen fitre ve fidyelerinakit olarakGazzelilere ulaştıran Cansuyu, Kurban Bayramı’nda sınırlı imkanlar içerisinde tedarik edilen yüzlerce küçükbaş kurbanlığın Gazze içerisinde kesimlerini gerçekleştirerek etlerini bayram sürecinde bölgedeki insanlaraulaştırıldı.

Yerlerinden ve yurtlarından edilen yaklaşık iki milyon Gazzeli için de harekete geçen Cansuyu, geçici barınma ihtiyaçlarına yönelik 500 çadırlık bir çadır kent kurup, alt yapısı ve tefrişatını da organize ederek kullanıma açtı.

 

default

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.