Kozluk’ta incelemelerde bulundu

Kozluk’ta incelemelerde bulundu
Reklam Bloğu
Yayınlama: 05.10.2024
7
A+
A-

Kozluk’ta incelemelerde bulundu

Batman Valisi Ekrem Canalp, 5 Ekim 2024 tarihinde Kozluk ilçesini ziyaret ederek esnaf ve vatandaşlarla bir araya geldi. Ziyaret sırasında tarihi Kozluk Kalesi ve Hıdır Bey Camisi’nde incelemelerde bulunan Vali Canalp, ilçede yeni açılan tekstil fabrikasının açılış törenine de katıldı.

Esnaf Ziyareti ve Tarihi İncelemeler

Vali Canalp, Kozluk’ta kale yolu üzerindeki esnafları ziyaret ederek, esnaf ve vatandaşların sorun ve taleplerini dinledi. Ardından tarihi Kozluk Kalesi ve Hıdır Bey Camisi’nde incelemelerde bulundu. Vali, tarihi mekanların turizme kazandırılması için gereken düzenleme ve tadilatların yapılması talimatını verdi.

Tekstil Fabrikası Açılışı

Vali Canalp, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı iş birliğiyle geliştirilen “Çalışan ve Üreten Gençler Programı” kapsamında Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) tarafından desteklenen ve Batman İl Özel İdaresi tarafından ilçede yapımı tamamlanan tekstil fabrikasının açılışını Batman Milletvekili Ferhat Nasıroğlu ile birlikte gerçekleştirdi. Açılış sırasında fabrikayı gezen Vali, işletmeciden üretim süreci hakkında bilgi aldı.

Vali Canalp, fabrikada yaptığı konuşmada Batman’da faaliyete geçecek sanayi alanlarına dair bilgi vererek, Samanyolu köyünde 110 dönümlük bir arazi üzerinde kurulacak olan Tekstil Kent’ten bahsetti. Ayrıca, Raman OSB ve Batman Çayı kenarına kurulacak küçük sanayi sitelerinin de şehre önemli katkılar sağlayacağını vurguladı.

Batman’daki Göç Hareketi Tersine Dönüyor

Vali Canalp, Batman’daki işsizlik oranının düşeceğini ve şehirdeki göç hareketlerinin tersine dönmeye başladığını belirtti. Son yıllarda Batman’dan göç eden insanların sayısında azalma olduğunu ve artık insanların Batman’a göç ettiğini ifade eden Vali, “Batman’da artık nehir tersine akıyor. İnsanlar şehri terk etmek yerine buraya yerleşiyor. Bu da Batman’ın cazibesinin arttığını gösteriyor” dedi.

200 Kişilik İstihdam İmkânı

Açılışı yapılan tekstil fabrikasının ilk etapta 100 kişilik istihdam sağladığını belirten Vali Canalp, fabrikanın kapasitesinin 200 kişiye kadar çıkarılacağını söyledi. Vali, “200 kişi Kozluk için önemli bir rakamdır. Bu, 200 haneye net gelir ve sosyal güvence demektir” diye konuştu.

Vali Canalp’e Kozluk’taki ziyaretinde Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, Kozluk Kaymakamı Ekrem Güngör ve diğer yerel yöneticiler eşlik etti.

 

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.