KOZLUK ŞEHR-İ ZOR DOĞA KÜLTÜR VE TURİZM FESTİVALİ’ YOĞUN BİR KATILIM İLE GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

KOZLUK ŞEHR-İ ZOR DOĞA KÜLTÜR VE TURİZM FESTİVALİ’ YOĞUN BİR KATILIM İLE GERÇEKLEŞTİRİLDİ.
Reklam Bloğu
Yayınlama: 05.10.2024
12
A+
A-
Valiliğimiz koordinesinde, Kozluk Kaymakamlığı, Kozluk Belediyesi, İl Özel İdaresi, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü işbirliğiyle “Kozluk Şehr-i Zor Doğa Kültür ve Turizm Festivali’ yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.
Bu yıl ikincisi düzenlenen ve beş gün süren festival kapsamında çocuk şenlikleri, şişme oyun parkları, illüzyon gösterileri, açık hava sineması, çocuk tiyatrosu, konserler, müzik dinletisi, gastronomi ve yöresel ürün tanıtımları, kermesler yer alıyor.
Kortej yürüyüşü ile başlayan festival, müzik dinletisi, günün anlam ve önemi konuşmaları, ödül töreni ve kurdele kesimi ile devam etti.
Festival açılışında konuşma yapan Kaymakamımız Sayın Ekrem GÜNGÖR;
“Sayın Valimizin öncülüğünde, ikincisini düzenlediğimiz, Kozluk Şehri Zor Doğa Kültür Ve Turizm Festivalimiz sayesinde tarihimize, kültürümüze, coğrafyamıza, gelenek ve göreneklerimize ve değerlerimize sahip çıkacağız. Bilhassa gelecek nesillerle, kültür mirasımız arasında, kopmaz bağlar oluşturacağız. Yerli ve geleneksel olanı koruma gayretimizi, el birliğiyle artıracağız. Bu festivaller sayesinde birliğimizi ve beraberliğimizi daha da güçlendireceğiz. Bu festivalleri düzenleme amacımız, Batman’ ın en büyük, en dinamik ilçesi olan Kozluk’ u, her yönüyle tanıtmak, var olan potansiyelini ortaya koymaktır.” İfadelerini kullandı.
Festival açılışının ardından stantları gezen Sayın Valimiz, el sanatları, sergi ve okul stantlarını tek tek ziyaret ederek üreticilerle bir süre sohbet etti.
Valimiz Sayın Ekrem CANALP ve eşi Dr. Ayten CANALP ile Milletvekilimiz Sayın Ferhat NASIROĞLU’ nun katılımları ile açılışı gerçekleştirilen festivale Batman Üniversitesi Rektörü İdris DEMİR, Vali Yardımcıları Murtaza ERSÖZ ve Şükrü Alperen GÖKTAŞ, Kaymakamımız Sayın Ekrem GÜNGÖR ve eşi Seda GÜNGÖR Hanımefendi, Beşiri Kaymakamı Muhammed YILMAZ, İl Emniyet Müdürü İbrahim KABA, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Cafer ÖZ, Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Veysi IŞIK ve eşi Yeter IŞIK Hanımefendi, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Abdulkadir ÖZEL, il ve ilçe protokolü ve vatandaşlarımız katıldı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.