Hazine arazileri yenilenebilir enerji üretimi için tahsis ediliyor

Batman Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü’ne bağlı Milli Emlak Müdürlüğü, çevre dostu enerji kaynaklarının yaygınlaştırılması ve iklim değişikliği ile mücadele amacıyla atıl durumda bulunan Hazine arazilerini yatırımcılara tahsis ediyor.

Hazine arazileri yenilenebilir enerji üretimi için tahsis ediliyor
Reklam Bloğu
Yayınlama: 30.09.2024
14
A+
A-

Batman Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü’ne bağlı Milli Emlak Müdürlüğü, çevre dostu enerji kaynaklarının yaygınlaştırılması ve iklim değişikliği ile mücadele amacıyla atıl durumda bulunan Hazine arazilerini yatırımcılara tahsis ediyor. Bu araziler, güneş ve rüzgâr enerjisi gibi yenilenebilir enerji kaynakları ile lisanssız elektrik üretimi için kullanılacak. Tahsisler, 29 yıla kadar irtifak hakkı ile yapılacak.

YENİLENEBİLİR ENERJİYE DESTEK

Bu imkândan, mesken ve aydınlatma abone grubu dışında, maden veya jeotermal işletme ruhsat sahipleri, sanayiciler, kamu ve özel sektör temsilcileri ile tarımsal faaliyetlerle uğraşanlar yararlanabilecek. İhaleler ise 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu’na göre, taşınmazın rayiç bedelinin yüzde biri üzerinden açık artırma ile belirlenecek.

7 MİLYON METREKARE HAZİNE ARAZİSİ YATIRIMCILARA TAHSİS EDİLDİ

Bugüne kadar Batman’da yaklaşık 7 milyon metrekare Hazine arazisi yatırımcılara tahsis edildi. Bu adımlar, hem sera gazı emisyonlarının azaltılması hem de istihdamın artırılması açısından büyük önem taşıyor. Batman, yenilenebilir enerji yatırımları için önemli bir cazibe merkezi haline gelirken, bu alanda yatırımcılara desteklerin devam edeceği bildirildi.

 

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.