MHP İl Başkanı Çetin, TDT ve ATSO Konferansına Katıldı

‘Türk Dünyası Ticaretin Köprüsü Olacak’

MHP İl Başkanı Çetin, TDT ve ATSO Konferansına Katıldı
Reklam Bloğu
Yayınlama: 30.09.2024
15
A+
A-

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanı ve Güneydoğu ve Doğu Anadolu Bölge Başkanı Muhammed Arif Çetin, Antalya’da düzenlenen “Türk Devletlerinin Ekonomik Gücü ve Türk Ticaret Fuarının Getireceği Fırsatlar” konulu konferansa konuşmacı olarak katıldı.

Konferans, Türk Devletleri Teşkilatı (TDT), Antalya Valiliği ve Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) koordinesinde gerçekleştirildi. Konferansta yaptığı konuşmada, Türk Ticaret Fuarı’nın (TTF) önemini vurgulayan Çetin, “Türk Cumhuriyetlerinden Türkiye’ye uzanacak enerji hatları, Avrupa ile ticari ilişkilerin gelişmesine katkı sağlayacak. 3 trilyon dolarlık ticaret hacmi göz önüne alındığında Türk dünyası, Avrupa ve Asya arasında köprü görevi üstlenecektir” dedi.

‘ÖZEL SEKTÖR AKTİF ROL ALMALI’

Çetin, özel sektörün de bu süreçte aktif rol alması gerektiğini belirterek, Türk Devletleri arasındaki ekonomik işbirliğini artırmanın ve yeni fırsatları değerlendirmenin önemine dikkat çekti. Konferans, Türk dünyasının ticari ilişkilerini güçlendirmeye yönelik önemli bir adım olarak öne çıktı.

 

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.