Sason halkı kış gelmeden hava kirliliği için önlem istiyor

Kış aylarının yaklaşmasıyla birlikte Sason ilçesinde yaşayan vatandaşlar, artan katı yakıt kullanımının yol açacağı hava kirliliğinden endişe duyuyor.

Sason halkı kış gelmeden hava kirliliği için önlem istiyor
Reklam Bloğu
Yayınlama: 30.09.2024
5
A+
A-

İlçe halkı, kışın soğuk günlerinde kalorifer dumanı solumak yerine temiz hava soluyabilmek için yetkililerden şimdiden önlem alınmasını talep ediyor. Vatandaşlar, özellikle sabah ve akşam saatlerinde bacalardan çıkan yoğun dumanın sis bulutunu andırdığını belirterek, gerekli tedbirlerin alınması durumunda hava kirliliği sorununun en aza ineceğini vurguluyor. Bir vatandaş, “Kaliteli yakıtlar kullanılmalı, yakıtlar soba ve kaloriferlerde doğru teknikle yakılmalı, evlerde ısı yalıtımı yapılmalı ve bacalar her sezon başında mutlaka temizlenmeli. Bu adımlar atılırsa daha temiz bir hava soluyabiliriz,” dedi.

“DOĞAL GAZ GELMELİ”

İlçe halkı, doğal gaz taleplerini yineleyerek bu konuda adımlar atılmasını istiyor. Doğal gaz imkanından mahrum kaldıklarını belirten vatandaşlar, kış aylarında evlerinde is ve koku yüzünden zorlandıklarını ifade ediyor. Sason halkı, doğal gazın ilçeye gelmesinin hava kirliliği sorununu büyük ölçüde çözeceğine inanıyor.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.