Tazelenme Üniversitesi’nden Dünya Yaşlılar Günü’ne Özel Tanıtım ve Kayıt Günleri

Batman Üniversitesi, 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü’ne özel, 60+ Tazelenme Üniversitesi bünyesinde tanıtım günleri düzenliyor.

Tazelenme Üniversitesi’nden Dünya Yaşlılar Günü’ne Özel Tanıtım ve Kayıt Günleri
Reklam Bloğu
Yayınlama: 27.09.2024
65
A+
A-

30 Eylül 2024’te Batman Park AVM’de, 1 Ekim 2024’te ise Petrol City AVM’de gündüz 14.00-16.00 ve akşam 19.00-21.00 saatleri arasında çeşitli etkinlikler gerçekleştirilecek. 60 yaş üstü bireyler, Tazelenme Üniversitesi’ne gönüllü olarak kayıt yaptırabilecekler. Kayıt için tek şart, okur yazar olmak ve 60 yaşını doldurmuş olmak.

GÜNEYDOĞU’NUN İLK TAZELENME ÜNİVERSİTESİ PROTOKOLÜ BATMAN’DA

Batman Üniversitesi, Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde 60+ Tazelenme Üniversitesi protokolünü imzalayan ilk üniversite olarak, 60 yaş üstü bireylerin topluma aktif ve sağlıklı katılımını desteklemeyi amaçlıyor. Gönüllü öğretim elemanları ve uzman hekimler, bu bireylere dört yıl boyunca ihtiyaçlarına uygun ücretsiz teorik ve uygulamalı eğitimler verecek.

TANITIM GÜNLERİNDE BİRÇOK AKTİVİTE

Tanıtım günlerinde fizik tedavi egzersizlerinden masa tenisi, sudoku ve satranca kadar çeşitli aktiviteler yer alacak. Katılımcılar bu etkinlikler aracılığıyla hem eğlenip hem de sağlıklı yaşam konusunda bilgi sahibi olabilecekler.

EĞİTİMLER 14 EKİM’DE BAŞLIYOR

60+ Tazelenme Üniversitesi’nde ilk yardım, nöroloji, ortopedi, fizyoterapi, sağlıklı beslenme gibi sağlık alanlarından resim, seramik, enstrüman çalma gibi sanatsal etkinliklere kadar birçok alanda eğitimler sunulacak. Eğitimler, 14 Ekim 2024 tarihinde başlayacak.

HAYAT BOYU ÖĞRENME MODELİYLE AKTİF YAŞLANMA

Batman Üniversitesi, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile imzaladığı protokol ile Dünya Sağlık Örgütü’nün önerdiği hayat boyu öğrenme modelini Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde uygulayan ilk üniversite olma özelliğini taşıyor. Proje, yaşlı bireylerin hem bilişsel hem de fiziksel sağlıklarını korumayı ve onların toplumsal hayata katılımlarını artırmayı hedefliyor.

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.