“Peygamberimiz ve Şahsiyet İnşası” konferansı düzenlendi

Batman İl Müftülüğü tarafından Mevlid-i Nebi ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle “Peygamberimiz ve Şahsiyet İnşası” temalı bir konferans gerçekleştirildi.

“Peygamberimiz ve Şahsiyet İnşası” konferansı düzenlendi
Reklam Bloğu
Yayınlama: 26.09.2024
12
A+
A-

Batman Necat Nasıroğlu Külliyesi Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinliğe, Diyanet İşleri Başkanlığı Başkanlık Müşaviri Doç. Dr. Fatih Kurt, Batman Milletvekili Ferhat Nasıroğlu, İl Müftüsü Ahmet Durmuş, ilçe müftüleri, din görevlileri ve davetliler katıldı. Program, İstiklal Marşı ve Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. İl Müftüsü Ahmet Durmuş açılış konuşmasında, Mevlid-i Nebi Haftası’nın Hazreti Peygamber’in anılması ve anlaşılması açısından önemli olduğunu vurguladı.

‘İNSANLARA KARŞI DAİMA ADALETLİ DAVRANMIŞTIR’

Ardından Doç. Dr. Fatih Kurt, “Hazreti Peygamber ve Şahsiyet İnşası” başlıklı konuşmasında Peygamberimizin şahsiyet özelliklerini 9 ana başlıkta ele aldı. Kurt, Peygamber Efendimizin kulluğu, dürüstlüğü, tevazusu, adaleti ve sabrı gibi özellikleriyle her zaman örnek bir şahsiyet olduğunu ifade etti. Peygamber Efendimizin hayatının herkes için örnek alınması gereken bir rehber olduğunu aktaran Kurt “O rahmet elçisi, her durumda sabırlı olmuş ve insanlara karşı daima adaletli davranmıştır” dedi. Konferans, Batman Milletvekili Ferhat Nasıroğlu’nun Doç. Dr. Fatih Kurt’a hediye takdimi ile sona erdi.

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.