ORGANİKLER ÜRÜNLER KAPIŞ KAPIŞ

Vatandaşlar bağışıklık sistemlerini güçlü tutmak için organik olan ürünlere yöneldi.

ORGANİKLER ÜRÜNLER KAPIŞ KAPIŞ
Reklam Bloğu
Yayınlama: 25.09.2024
12
A+
A-

İlçe merkezine ve köylerde çiftçilikle uğraşan vatandaşların ürettikleri ürünleri Sason çarşı meydanında satışa sunmaya devam ediyor. Sonbahar aylarında meydana gelen hava değişikliklerinde ortaya çıkan gribal enfeksiyonlara karşı vatandaşlar organik ürünleri tercih ediyor.

KÖY DOMATESİ, İNCİR, ÜZÜM, PEKMEZ

Çarşı meydanında satılan ürünlerden en çok tercih edilenler köy domatesi ve incir oldu. Salgın hastalıklarından korunmanın en güzel yolunun organik ürünlerden özellikle doğal bal olduğunu söyleyen Özbek Bağde, “daha önceki salgınlar bize gıdada güven konusunun ne kadar önemli olduğunu bir kez daha öğretti. Önceden dikkat etmediğimiz konulara şu anda daha dikkat eder hale geldik.  Bal üretimine yeni başladım. Birçok kişi balın kalitesini veya diğer ürünleri soruyor. Önceleri çoğu kişi marketlerden hazır gıdalar tüketiyordu. Şimdi herkes organik olana yöneldi. Çocuklarımıza bağışıklık sistemlerini güçlendirecek doğal ürünleri yedirmeye başladık. Poleni, propolisi evimize sokmaya başladık.” Şeklinde konuştu.

FİYATLAR DÜŞÜK VE UYGUN

Vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gösterilen organik ürünler, üreticiden aracısız olarak halka sunuldu. En çok tercih edilen ürünler arasında birinciliği yerli organik domates ve incir paylaşıyor. Patlıcan, sivri biber, dolmalık biber ve üzüm de çok tercih edilen ürünler arasında yer aldı. Organik ürün bulmakta zorluk çektiklerini belirten vatandaşlar fiyatlardan memnun kaldıklarını ifade ettiler. Ürünlerinin tamamının organik olduğunu dile getiren çiftçiler, “Sabah erken saatlerinde kendi bahçemizden topladığımız ürünleri ilçe meydanına getiriyoruz.  Tamamı taze. Fiyatlar çok düşük. Bu açıdan pazarımız oldukça uygun.”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.