Çocuk Evleri Sitesinde Kalan Çocuklara Yönelik Eğitim Faaliyetleri Kapsamında Öğr. Gör. Gamze Acıbal, Öğr. Gör. Suna Deniz, Öğr. Gör Remziye Erdem ve Dr. Öğr. Üyesi Erdal Çetin tarafından “Kukla Atölyesi” ve “Çocuk Yogası ve Sanat Atölyesi” etkinlikleri ile Dr. Öğr. Üyesi Yiğit Karabulut ve Arş. Gör. Derya Can Karabulut tarafından “Enstrümanları Tanıyalım- Flüt, Gitar, Bağlama, Keman, Piyano, Perküsyon, Şan” etkinliği yapıldı.
Batman Valiliği, Üniversitemiz ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Batman İl Müdürlüğü tarafından Çocuk Evleri Sitesi’nde kalan çocukların bilişsel, sosyal ve psikomotor gelişimlerinin rekreasyonel etkinliklerle desteklenmesi amacıyla imzalanan “Biz Geleceğiz: Gelecek de Bizim” projesi kapsamında 16-22 Eylül 2024 tarihlerini kapsayan 15. haftada bir etkinlik gerçekleştirildi. Etkinlikler kapsamında; Üniversite Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Yiğit Karabulut ve Arş. Gör. Derya Can Karabulut’un akademik danışmanlık yaptığı; Müzik Bölümü öğrencilerinden Berfin Yıldırak, Semanur Nurbaki, Özlem Öz, Nisan Kalkan, Murat Sevik, Bilal Adlığ, Barış Bozkurt, Emre Almaz ve Baran Oğurlu’nun ses ve enstrümanlarıyla katkı sunduğu “Enstürmanları Tanıyalım” etkinliğinde çocuk ve gençlerin müzik ve sanatla olan bağlarının güçlendirilerek sosyal ve bilişsel zekâlarının geliştirilmesi amaçlandı.
Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Çocuk Bakımı ve Gençli̇k Hi̇zmetleri̇ Bölümü Öğretim Üye ve Elemanlarından Öğr. Gör. Gamze Acıbal, Öğr. Gör. Suna Deniz, Öğr. Gör. Remziye Erdem ve Dr. Öğr. Üyesi Erdal Çetin ise “Kukla Atölyesi” atölyesi ve “Çocuk Yogası ve Sanat Atölyesi” etkinliklerinde okulöncesi ve ilköğretim düzeyindeki çocuklarla bir araya geldi. Kukla Atölyesi’nde çocuklara kukla gösterisi izletildi, ardından çocuklar çeşitli materyallerle kendi kuklalarını hazırlayarak sergileme fırsatı buldular.
Bu etkinlik ile özellikle çocukların bilişsel, duygusal ve sosyal gelişimine önemli faydalar sağlamak ve çocukların birçok yeteneğini geliştirerek aynı zamanda yaratıcı düşünmelerini teşvik etmek amaçlandı.
Çocuk Yogası ve Sanat Atölyesi’nde ise bu iki etkinliğin birleştirilmesi ile çocukların hem fiziksel hem de zihinsel olarak dengeli bir gelişim göstermeleri hedeflendi. Yoga ile beden farkındalığı ve duygusal denge kazanılırken sanat atölyeleri ile yaratıcılık ve ifade özgürlüğü, motor becerilerin geliştirilmesi teşvik edildi. Çocuklarla önce yoga egzersizleri ile hikâye anlatımı yapıldı, ardından yuvarlama tekniği ile kendi resim tablolarını oluşturmaları sağlandı.