Parklar evinizin kartvizitidir.

Yayınlama: 25.07.2024
12
A+
A-

Kerbela misali yaşadığımız bu sıcak günlerde… Haklı olarak parklara gidip geceye dair bir nebze olsun serinlik yaşıyoruz. Parkları koruyarak sahiplenmemiz gerek. Yerlere çöp atarak çöp bırakarak kirletip evlerinize dönmeyin. Yarın tekrardan o parka gelecek olan sizlersiniz?

           Batman’da halka acık yeşil alanlar yani parklar bayağı çoğaldı. Bu hizmet elzem olup gereklidir. Hatta daha da çoğalması lazım. Ama halk olarak o alanları kullanım durumunda gereken duyarlılık ve hassasiyeti var mı?

Yüzdelik sayısına göre maalesef yüzde doksan olumsuz. Çimlerin üzerine çekirdek kabuklarını atılması, etrafa pet şişek bardakların savurulması gibi hallerin sosyal alanda gereken kültürel aşamaya gelinmediğini gösteriyor.

Yılmaz Güney parkına her gittiğinizde etrafı bir gözlemleyin. Bakın o bankların altına, yanlarına özellikle çardak kısmı olan yerlere yerde çekirdek kabukları yemiş olduğu dürüm yemeğin kağıdı veya poşetlerini bırakmışlar. Uyardığında ise etrafta süpürgeci var o temizler böyle pişkince yanıtlar veriliyor.

Soruyorsun şahısa sen kirletmeye o da temizlemeye mi programlıdır?

Süpürgeci denilen görevli senin ve aynı türlerin dahil bilerek kirlettiğin alanı temizlemek yerine doğada oluşan rüzgarı fırtınası ne ise artık etrafa savurduğu nesneleri temizlemekle yükümlüdür. Sen ve gibilerin sorumsuzca kirletilenlerin peşinde kendileri gibi çöp olan çöplerinizi temizlemek değildir.

Etrafınız temiz tutarsanız bu yaşadığınız şehire ve kendinize olan saygınlığınızdır. Bu da zor bir şey değil .

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.