“Vergide Adalet” Eylemleri 19 Haftadır Sürüyor

SES Batman Şubesi ve Batman Tabip Odası adına açıklama yapan SES Batman Şube Sekreteri Dr. Şerif Önder, hükümetin vergi ödemeyen 800 zengini şimdi hatırlarken, çalışanlardan yıllardır yüksek oranlarda peşin vergi almaya devam ettiğini belirtti. Önder, 19 haftadır “Vergide Adalet” talebiyle eylem yaptıklarını söyledi.

“Vergide Adalet” Eylemleri 19 Haftadır Sürüyor
Reklam Bloğu
Yayınlama: 17.07.2024
42
A+
A-

Hazine ve Maliye Bakanlığı Vergi Denetim Kurulu (VDK), 800 kişinin aylık 5 milyon liranın üzerinde harcama yaptığı halde gelir beyan etmediğini açıkladı. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bu kişilerin denetim kapsamına alınacağını belirtti. Ancak Önder, hükümetin şimdiye kadar neden bu kişilere izin verdiğini ve çalışanların yüksek vergi oranlarını düşürmediğini sordu.

Önder, 2024 yılı gelir vergisi tarifesinin adaletsiz olduğunu belirterek, düşük vergi dilimlerinin çalışanların vergi yükünü artırdığını söyledi. Vergi uzmanı Dr. Ozan Bingöl’ün açıklamalarına göre, 2024 yılı için gelir vergisi tarifesi ücretliler için %15 ile %40 arasında değişiyor.

Önder, çalışanların yılsonuna doğru yüksek vergi kesintilerine maruz kaldığını ve bu adaletsiz vergi yükünün kaldırılması gerektiğini vurguladı. Sağlık çalışanları olarak 19 haftadır yaptıkları basın açıklamalarına kayıtsız kalan hükümete karşı haklarını almak için mücadele etmeye kararlı olduklarını belirtti.

Önder, hükümete şu soruları yöneltti:

Bizlerden ek vergi kesintileri yaptığınız oranlarda vergi aldığınız şirket var mı?
Vergi kaçıranları biliyor ve tanıyorsunuz. Basına bildirdiğiniz 800 kişi dışında kazancına göre düşük veya hiç vergi vermeyenleri kollamaya devam edecek misiniz?
Vergisini sildiğiniz, yüksek vergi muafiyetleri sağlayarak kamudan beslediğiniz şirketlere desteğinizi kesecek misiniz?
Halkımızdan alınan adil olmayan, ekonomik ve sosyal eşitsizliğe kaynaklık eden dolaylı vergileri azaltmayı düşünüyor musunuz?
Sağlık çalışanlarının emeklerinin karşılığını vermeyi, haksız ve adaletsiz vergi kesintilerinden vazgeçmeyi düşünüyor musunuz?
Önder, haklarını alana dek her çarşamba eylemlerini sürdüreceklerini belirterek, “Vazgeçmiyoruz, ısrar ediyoruz! Haklıyız ve hakkımız olanı alana dek her çarşamba eylemlerimizi sürdüreceğiz,” dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.