Vekiller Sason Çileğini sevdi

Sason Çilek Üreticileri Başkanı Yüksel Yalçın Bozkurt, Türkiye Büyük Millet Meclisinde bulunan 600 Milletvekiline Sason Çileği ikram etti.

Vekiller Sason Çileğini sevdi
Reklam Bloğu
Yayınlama: 08.07.2024
17
A+
A-

Çilek Üreticileri Başkanı Bozkurt, Bu ikramın arkasında, tütün tarımını bırakıp çilek yetiştiriciliğine yönelen çiftçilerin başarı hikayesinin yattığını söyledi. Bozkurt, 2007 yılında GAP idaresi tarafından %100 hibeli 15 da’lık alanda 5 çiftçi ile başlanmış olan, şuan 1700 dekarlık alanda 400 kişi çilek yetiştiriciliği yapmaktadır. Sason Çileği her yerde adından söz ettirmeye devam ediyor. TBMM’de bulunan 600 vekil Sason Çileğinin tadına baktı. Aroması, tadı ve kokusu ile Türkiye’de eşi benzeri olmayan Sason Çileği bu kez TBMM’deydi.

TBMM’DE SASON ÇİLEĞİNİ TANITTI

Sason Çilek Üreticileri Birliği Başkanı Yüksel Yalçın Bozkurt, 2”007 yılından beri tütüne alternatif ürün olarak yetiştirilen Sason Çileğini her alanda tanıtmaya devam edeceğiz.” TBMM’de 600 vekile Sason Çileğini ikram ettiklerini söyleyen Bozkurt, “Ekicilerin sıkıntılarından tutun, yeni  çilek tarlalarının kurulumuna, 12 ay kesintisiz üretim için seraya ve yer teminine kadar her şeyi yetkililerle konuştuk. Hedefimiz Sason Çileğini sadece yurt içinde değil yurt dışında da üreticiyi tatmin edecek fiyatta pazarlamak olacak.  Umarım projelerimiz kısa sürede hayata geçer” dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.