IPSOS BB /ARAŞTIRMADA YENİLİKLER KONFERANSI 15.YILINDA « RAĞMEN » ANA TEMASI ALTINDA GERÇEKLEŞTİRİLDİ

IPSOS BB /ARAŞTIRMADA YENİLİKLER KONFERANSI 15.YILINDA « RAĞMEN » ANA TEMASI ALTINDA GERÇEKLEŞTİRİLDİ
Reklam Bloğu
Yayınlama: 07.06.2024
21
A+
A-

Araştırma sektörünün dünyada ve ülkemizdeki lider kuruluşu Ipsos’un düzenlediği; Araştırmada Yenilikler Konferansı, on beşinci yılında, yüksek ilgi ve izleyici katılımıyla 5 Haziran’da DasDas İstanbul’da gerçekleştirildi.

Pazarlama sektörlerindeki global yeniliklerin dünya ile eş zamanlı ülkemizde anlatıldığı, Araştırmada Yenilikler Konferansı’nda bu yılın ana teması « rağmen » oldu. İklim krizine, ekonomik göstergelere, siyasal belirsizliklere ve yapay zekânın getirdiği tüm soru işaretleri konusunda uzman isimler ve bilimsel verilerle konuşuldu.  Konferans katılımcıları; Türkiye’nin en geniş kapsamlı yaşam tarzları araştırmalarından biri olan Türkiye’yi Anlama Kılavuzu’ndan ve Türkiye’nin sıcak gündemini yakından takip eden Gündeme Dair araştırmalarından sorularla toplantı sırasında salonda mobil ankete de katıldı. Bu yönüyle de Ipsos, araştırma sektörünün büyümesi, gelişmesi ve yenilikleri yakalayabilmesi için bu tür platformlarda buluşulmasına öncülük etti.

Konferans başkanlığını Ipsos CEO’ su Sidar Gedik’in yaptığı bu değerli buluşmanın içeriği; birbirinden değerli başlıklar, veriler ve konuşmacıların anlatımları üzerinden ilerledi.  Ayrıca bu yıl konferans ; Ipsos’un imza araştırmalarından biri olan  “Türkiye’yi Anlama Kılavuzu 2024 Raporu” nun önemli bir bölümünün lansmanına ev sahipliği yaptı.  Ülkemizin en geniş kapsamlı yaşam tarzı araştırmalarından biri olan Türkiye’yi Anlama Kılavuzu; Ipsos Kilit Müşteri Yönetimi Kıdemli Direktörü Gülin Eraydın’ın aktarımı, Sosyolog, Yazar Can Kozanoğlu yorumuyla, Mirgün Cabas moderatörlüğünde ele alındı. Bu bölüm; insana dair en temel özelliklerden birisi “değişim” kelimesi altında detaylandırıldı.  İnsan değişiyor, toplum değişiyor ve topluma dair en temel yapı taşlarından birisi olan aile kavramı değişiyor. Ailenin içerisindeki roller, kadının iş hayatına katılımı ve ekonomik etkenlerle yeniden şekilleniyor. Toplumsal kümeler, yenilenen segmentler değişen sosyal hayatı, kültürel dönüşümü, tüketimi anlamaya verlerle bilimsel açıdan ışık tuttu.

Konuyla ilgili detaylı bilgileri ve grafikleri ekteki basın bülteni dosyasından dikkatinize sunarız. Kamuoyuna karşı bir sosyal sorumluluk olarak paylaştığımız bu değerli bilgilerin duyurulmasında desteğinizi rica ederiz.  Merakınız yönünde sorularınız olursa, memnuniyetle yanıtlar, bilgilerinize iletiriz.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.