Sason’da Tasarım Beceri Atölyesi açıldı

Sason ilçe Kaymakam Murat Mete, Batman Valiliğinin katkılarıyla hazırlanan ve Batman Valisi Ekrem Canalp’in çevrimiçi bağlantı ile katıldığı, il geneli 50 okulda eş zamanlı olarak gerçekleştirilen Tasarım Beceri Atölyesi açılış törenine Karşıyaka Kız Yatılı Bölge Okulu’nun törenine katılım sağladı.

Sason’da Tasarım Beceri Atölyesi açıldı
Reklam Bloğu
Yayınlama: 22.05.2024
6
A+
A-

Sason’da 4 adet Fen, Teknoloji, Mühendislik ve Matematik (FETEMM) atölyesi ve 3 adet Yazılım ve Tasarım Atölyesi açılışında kurdele kesen Kaymakam Mete, bu önemli projelerle öğrencilerimizin geleceğe daha donanımlı bir şekilde hazırlanacağını belirterek öğrencilerimize desteğinin ve güveninin tam olduğunu belirtti.

ÖĞRENCİLER ROBOTİK KODLAMA ÖĞRENECEK

Kurulan Tasarım Beceri Atölyeleri (TBA), uygulamalı eğitimin ön planda olduğu, deneyimi temel alan bir eğitim yaklaşımıdır. Bu atölyeler, çocukların derslerde edindikleri bilgileri hayatla ilişkilendirmelerine, bu bilgileri pratik uygulamalara ve yaratıcı ürünlere dönüştürmelerine imkân sağlayan fiziksel alanlardır. Atölyelerde; robotik kodlamanın yanı sıra fen, teknoloji, drama, görsel sanatlar, müzik ve yaşam becerileri konularında uygulamalı eğitimler veriliyor.

KAYMAKAM’DAN VALİ CANALP’A TEŞEKKÜR

Kaymakam Mete “Tasarım Beceri Atölyeleri, çağımızın gerektirdiği problem çözme, takım/ekiple iş birliği içinde çalışma, eleştirel ve yaratıcı düşünme, disiplinler arası hareket etme yetisinin edinilmesi ve süreç temelli bir yaklaşımla bilgiyi tasarıma dönüştürme becerilerinin kazandırılmasına olanak tanımaktadır. Sason ilçemizde de Bu atölyelerin kurulması ile öğrencilerimiz geleceğe emin adımlarla yürümekte ve Sason için bir ekosistem inşa etmektedirler. Atölyelerin oluşturulmasındaki katkılarından dolayı Batman Valimiz Sayın Ekrem Canalp’e teşekkür ederiz.”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.