81 İl’de ÇEMBER-22 Operasyonu : 5 Günlük Operasyonda 3.126 Suçlu Yakalandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, ülke genelinde düzenlenen “ÇEMBER-22” operasyonlarında aranan suçluların yakalanmasına yönelik büyük bir başarı elde edildiğini açıkladı. 81 ilde gerçekleştirilen operasyonlarda, toplam 3.126 şahıs gözaltına alındı.

81 İl’de ÇEMBER-22 Operasyonu : 5 Günlük Operasyonda 3.126 Suçlu Yakalandı
Reklam Bloğu
Yayınlama: 10.09.2024
10
A+
A-

“SUÇLULAR SOKAKLARDA GEZİNEMEYECEK”

Bakan Yerlikaya, yaptığı açıklamada operasyonların kararlılıkla sürdüğünü vurgulayarak, “Aziz milletimizin huzurunu bozan suçluların sokaklarda serbestçe dolaşmasına asla müsaade etmeyeceğiz” dedi. Bu operasyonların, vatandaşların güvenliğini sağlama hedefi doğrultusunda kararlılıkla devam edeceğini belirtti.

ARANAN ŞAHISLAR YAKALANDI

Operasyonlarda yakalanan şahısların ne kadar süredir arandıkları da açıklandı. 0-5 yıl arası aranan: 3.093 kişi, 5-10 yıl arası aranan: 21 kişi, 10 yıl ve üzeri aranan: 12 kişi. Yakalanan suçlular arasında hırsızlık ve narkotik suçlarından arananlar başı çekerken; 497 kişi hırsızlık, 561 kişi narkotik suçlardan aranmaktaydı. Ayrıca, 199 kişi dolandırıcılık, 92 kişi cinsel suçlar, 87 kişi yağma, 65 kişi ise adam öldürme suçlarından yakalandı. KOM suçlarıyla bağlantılı 281 kişi de gözaltına alındı.

OPERASYONLAR KARARLILIKLA DEVAM EDECEK

İçişleri Bakanı Yerlikaya, İl Jandarma Komutanlıkları, Emniyet Müdürlükleri ve Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından koordine edilen bu başarılı operasyonların devam edeceğini belirterek, operasyonlarda emeği geçen tüm güvenlik güçlerine teşekkür etti. “Milletimizin duası sizinle” diyerek operasyonların hız kesmeden süreceğini söyledi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.